FF Jaro vann över EIF efter övertygande insats

FF Jaro vann kvällens match med 4 – 1 ( 2 – 1 ) och fortsätter kampen om en kvalplats. Den unga Axel Vidjeskog gjorde sitt första mål i Ettan och Joni Remesaho gjorde sitt första mål för säsongen.

FF Jaro hade gjort tre förändringar i öppningselvan från förra omgången när Axel Vidjeskog kom in till höger på mittfältet, Otto Hirvonen som högerback och Severi Kähkönen som offensiv mittfältare i mitten. Johan Brunell var I spelförbud och Anthony Olusanya och Anthony Dafaa började i byte.

Matchen började fartfyllt och redan i den 4 minuten gjorde EIF 0 – 1. FF Jaro spelade situationen för löst och Akseli Ollila kunde passa bollen från kortlinjen framför målet där Daisuke Uemura hade det lätt att sätta bollen i tomt mål.

Efter dethär gick det endast några minuter innan Severi Kähkönen stal bollen från en EIF försvarare och Jahir Barraza kunde passa till Vidjeskog som kontrollerat placerade bollen i mål via stolpen och matchen stod  1 – 1. Dethär var ynglingens första mål i Ettan och firandet var därefter. Genast efter avsparken vid 8 minuter pressar Remesaho bollen från en försvarare och i följande situation kan Kähkönen frispela Remesaho som snyggt sätter in bollen i bakre hörnet till 2 – 1. Efter dethär dominerade FF Jaro spelet och EIF fick inte till några kontrollerade anfall under resten av första halvleken. FF Jaro hade flera chanser att avgöra matchen redan i dethär skedet men lagen gick till pausvila med 2 -1.

I andra halvleken var FF Jaros dominans ännu starkare och laget anföll snyggt och varierande. När det hade spelats 58 minuter spelade Barraza bollen bakåt till Jonas Emet som snyggt sköt in bollen i bakre hörnet från tjugo meter. Endast några minuter senare anföll FF Jaro igen på vänster kanten och efter en fin kombination passade Darvin Chavez in bollen till Kähkönen som snyggt sköt bollen stenhårt i krysset till 4 – 1.

Efter dethär fortsatte FF Jaro att skapa fina lägen men det blev inte flera mål. När det hade spelats 73 minuter kom Luis ” Macue ” Robles i byte och Anthony Dafaa kom in. FF Jaros andra byte gjordes i den 78 minuten när Remesaho kom ut och Walter Moore ersatte honom. Några minuter senare kom Papa Niang in i stället för Emet.

Förutom de första minuterna av matchen var det uppvisning av FF Jaro och publiken fick njuta av fint spel och snygga mål.

EIF:s huvudtränare Guillem Santesmases:

– FF Jaro kunde skapa övertag på kanterna och det orsakade oss problem. Det överraskande mig att Kähkönen kom in i en offensiv roll och Roblesspelade längre ner. FF Jaro är ett mycket skickligt lag med kvalitativa spelare och vi försökte undvika att hamna i 1 mot 1 situationer så mycket som möjligt.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

– Efter den dåliga inledningen är jag mycket nöjd med matchen. Alla spelade bra och vi kunde kontrollera matchen. Vi strävade till att hålla båda kantbackarna högt uppe i banan och på det sättet fick vi många inlägg och anfallsspelet var mångsidigt. Härifrån är det bra att fortsätta mot nästa lördags match mot MyPa.

FF Jaro: Seppä, Milosavljevic, Chavez, Takamäki, Hirvonen, Robles ( 73 min. Dafaa ), Emet ( 82 min. Niang ), Kähkönen, Remesaho ( 78 min. Moore ), Barraza, Vidjeskog.  Bytesspelare: Valtonen, Myrevik, Alasuutari, Olusanya.