Tredje vinsten i rad för Jaro

SJK Akatemia orsakade Jaro lite problem i slutet av den första halvleken, men speciellt i den andra halvleken gick Jaro på ett stiligt sätt fram till sin tredje vinst på raken i Ettan med siffrorna 3-0 (1-0). Topi Järvinen gjorde lagets första mål och Jim Myrevik samt Anthony Olusanya nätade i den andra.

På grund av småskador hade Niklas Käcko tvingats till några ändringar i Jaros startelva. Toró ioch Markus Kronholm inledde på bänken och Oskar Sandström och Joni remeaho saknades i laguppställningen. Den öppnade för andra och till exempel Marcel Wargh  och Will Inalien återfanns för första gången i öppningselvan i Ettan.

SJK Akatemia kom till match med ett relativt stark t manskap och i lagets öppningselva återfanns bl.a. Billy Ions och Ville Tikkanen.

Matchens första chans kom i den tredje spelminuten när Stanley Amuzie hittade Topi Järvinen med en lång framspelning. Järvinen kom nästan fri men Ville Tikkanen hann så pass mycket sätta press på Järvinen att avslutet blev aningen på hälft och gick förbi.

Hemmapubliken fick anledning att jubla efter tio minuters spel. Jaro drog upp ett anfall på vänsterkanten och Guillermo Sotelo dribblade bort försvararen och gav ett hårt inlägg mot mål. Bollen gick ända till den bakre ändan av straffområdet till Topi Järvinen, som drog på ett hårt wolleyskott direkt i mål och Jaro gick upp i en 1-0 ledning.

I den 21:a minuten var Jaro nära att  göra sitt andra mål. Jean Mabinda fintade snyggt och avancerade med bollen till straffområdeskanten. Mabinda serverade Olusanya ett fint läge men denna gång räddade ribban SJK.

Efter ett tag kom bortalaget bättre in i matchen och lyckades skapa tryck på Jaros planhalva. I den 35:e minuten var kvitteringen nära när Jeremiah Streng fick möjlighet att nicka på ett fint inlägg, men Emil Öhberg fick så pass mycket handen emellan att bollen studsade i stolpen och ut tillbaka på plan. Innan dess hade  SJK fått in en boll i nätet men Ions hade stört Öhberg så pass mycket att Jaro fick en frispark.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 1-0 ledning. I pausen gjorde Jaro ett byte och ersatte Macel Wargh med Markus Kroholm.

Genast i inledningen av den andra halvleken vann Olusanya en höjdduell och Inalien kunde skjuta inne i straffområdet. Inalien siktade på den bakre stolpen men bollen touchade  tikkanens fot och  gick aningen förbi till hörna.

Den påföljande hörnan av Sotelo blev som vanligt hård och inåtskruvad mot målet. Bollen droppade ner som på en bricka åt Myrevik, som från några meters håll kunde skjuta bollen i mål och Jaro ledde med 2-0.

Några minuter senare skulle det komma mera. Joona Lautamaja gav en dålig passning på egen planhalva och Severi Kähkönen hann emellan. Kähkönen gav bollen snabbt vidare till Olusanya som beslutsamt avancerade inne i straffområdet och snyggt placerade bollen vid den bakre stolpen och matchen stod 3-0

Efter en timmes spel gjorde Jaro sitt andra byte. Inalien, som drabbats av kramp ersattes av Benjamin Östman. Genast efter bytet frispelade Markus Kronholm Olusanya med en fin passning men Mehdi El Moutacim lyckades rädda med en fotparad.

De två snabba målen i inledningen av den andra halvleken befriade Jaros spel och det var inte längre något tvivel om var poängen skulle hamna. Jaro skapade ett antal fina kombinationer men inga direkta toppchanser sågs under den sista halvtimmen.

I matchens slutsked fick såväl Alex ramsay som Aron Bjonbäck viktiga spelminuter i Ettan.

Matchen slutade med en 3-0 vinst för Jaro och i och med visnten steg Jaro till tvåa i tabellen. Jaros följande match  spelas på centralplanen i Jakobstad på söndag 23.8 när ett starkt spelande MuSa gästar.