Jaroförlust i blåsig tillställning

FF Jaro förlorade träningsmatchen mot VPS på ett blåsigt Elisa Stadion i Vasa med siffrorna 1-0 (1-0)

Minusgrader och en hård blåst försvårade spelet för båda lagen i lördagens träningsmatch mellan VPS och FF Jaro. Båda lagen stördes tydligt av den hårda mot- eller medvinden. Matchen blev därför mycket fysisk och problemen med bollarna i vinden ledde till ett flertal svåra missbedömningar från båda lagen. Detta föranledde en hel del gula kort och båda lagen drog även på sig varsitt rött kort. Eftersom matchen var en träningsmatch kom dock lagledningarna överens om att fortsätta spela med 11 spelare trots de röda korten. I FF Jaro var det Adam Widjeskog som efter ca 75 minuters spel fick sitt andra gula kort och därmed även ett rött kort. han ersattes av Benjamin Östman. En VPS spelare hade redan tidigare i den andra halvleken blivit ersatt av samma orsak.

FF Jaro inledde med motvind och VPS var kanske aningen mera bollförande i den första halvleken. Matchens enda fullträff kom också efter ca 25 minuters spel. FF Jaro spelade då decimerat på grund av att Emile Paul Tendeng tvingats av planen för at plåstra om ett litet skrapsår. VPS kunde ge ett inlägg från vänster som hittade Aleksi Pahkasalo och mittfältaren hade inget större problem att sätta bollen i mål från ca tre meters håll. I slutet av halvleken fick FF Jaro ännu en straffspark sig tilldömd. Tyvärr lyckades Guillermo Sotelo inte denna gång förvalta den på önskat sätt  och lagen gick till pausvila med VPS i en 1-0 ledning.

I pausvilan ersatte tränarduon Tendeng och Ramsay med Myrevik och Hotta. Myrevik fick också andra halvlekens bästa chans när han fick en fin passning från Sotelo och från ca 10 meter fritt kunde dra på ett skott. Myrevik fick dock en snedträff och bollen missade målet. Även VPS hade en fin chans i den andra halvleken men en fin räddning av Hannes Käldström i Jaromålet räddade målet från ytterligare påhälsning.

Tränaren Jimmy Wargh var ändå relativt nöjd efter matchen.

– Laget stod bra upp mot VPS trots att det var blott lagets andra framträdande utomhus och på en fullstor plan.  Förhållandena gjorde att matchen blev aningen stökig och väldigt fysisk Ser man till helheten skulle ett oavgjort resultat inte heller ha varit orättvist, kostaterade Wargh.