Jaro vann storsiffrigt mot Vasa IFK

FF Jaro tog effektivt vara på chanserna och besegrade Vasa IFK i träningsmatchen med klara siffrorna 8-2 (5-2).

Jaro bestämde takten genast från början av matchen och det första målet kom redan efter dryga 10 minuter. Efter en hörna var Benjamin Östman framme och gjorde matchens första mål. Även Jaros andra mål kom efter en hörna, då 22. minuter hade spelats. Gästerna kunde rensa efter hörnan men Jaro kunde behålla pressen i anfalsszonen och Samuel Uusitalo nickade ett inlägg i mål.

Jaros tredje mål kom i den 27. minuten då Joni Remesaho fick öppet läge efter ett grovt misstag i gästernas försvar. Jaros fjärde mål gjordes efter ett snabbt motanfalla. Anfallet avslutades genom att Tuomas Lähdesmäki gick förbi en försvarare och bjöd Alex Ramsay på öppet läge och denne satte bollen i mål,  4-0.

Vasa IFK reducerade till 4-1 i den 38. minuten på ett snabbt anfall. Den inledande halvlekens målkavalkad var ännu inte över och bägge lagen hann ännu med ett mål var. Jaros mål gjordes igen av Ramsay på passning av Lähdesmäki. Halvlekens sista mål stod VIFK för och därmed gick man till pausvila med siffrorna  5-2.

Jaro var farliga på specialsituationer i dag och även den andra halvlekens första mål uppstod efter en hörna, efter att knappa 5 minuter hade spelats. Östman var först framme och försökte men Ramsay hade till slut en lätt uppgift att sätta bollen i tomt mål. Målet var Ramsays tredje för dagen.

Efter Ramsays tredje mål blev det en längre paus med målskyttet. Man fick vänta på Jaros sjunde mål ända till den 78. minuten. Samuel Haglund, som gjorde sin debut i Jaro-skjortan, öppnade genast målkontot då bollen passligt inne i straffområdet gick till honom och han satte bollen säkert i mål, 7-2.

Dagens sista mål kom ett par minuter senare. Remesaho fick bollen med sig i full fart, fintade sig förbi en försvarare inne i straffområdet och sköt en markrypare i mål. Matchen slutade med siffrorna 8-2.

Jaros nästa match spelas lördagen den 6.2. då Tellushallen i en gruppspelsmatch i den finska Cupen gästas av RoPS som degraderades från Veikkausliigan efter senaste säsong.