Jaro tvingades nöja sig med oavgjort borta mot JäPS

FF Jaros säsong inleddes inte riktigt som förväntat när rödtröjorna trots ett markant övertag inte lyckades med målskyttet i säsongsinledningen mot JäPS.

Jaros öppningselva i den första matchen för säsongen innehöll inga direkta överraskningar. Laget kom till match med en nästan identisk uppställning som i förra veckans cupmatch. Emile Paul Tendeng var tillbaka efter sin sjukdom och i försvaret inledde Frankline Okoye som stopper tillsammans med Johan Brunell medan Aron Bjonbäck inledde på högerbackspositionen på grund av att Adam Widjeskogs avstängning.

Matchen som spelade inomhus i hall var genast från start  fartfylld och JäPS som förlitade sig på ett fysiskt spel kom med kraft in i alla dueller.

Jaros första chans kom i den tredje minuten när Markus Kronholm med en fin passning hittade Joni Remesaho bakom försvarslinjen. Remesaho gav ett lågt inlägg mot Jim Myrevik men bollen studsade aningen på fel sida av stolpen.

I den 25:e minuten fälldes Remesaho ungefär 20 meter från motståndarmålet och Jaro fick en frispark från fint läge. Guillermo Sotelo sköt frisparken men bollen gick strax förbi.

Strax efteråt kom Severi Kähkönen aningen tursamt in bakom försvaret men hemmalagets spelare hann rädda i sista ögonblicket och situationen rann ut till en hörna.

Efter en halvtimmes spel var Jaro verkligt nära att gå upp i ledningen. En fin passning av Tendeng skickade iväg Remesaho och han hittade Myrevik ca tio meter från målet. Myrevik lyckades få sin vänsterfot fri men i stället för att skjuta försökte han ännu passa till ett bättre läge. Passningen gick dock förbi både  Jacob Bushue och Kähkönen och bollen rullade över kortlinjen.

Ett par minuter senare fälldes Jim Myrevik fult strax utanför straffområdeslinjen. Kähkönens frispark träffade muren och på returen fick Myrevik ur ett relativt fint läge möjlighet att nicka, men lyckades inte få bollen mot mål.

I den 44:e minute var Jaro än en gång nära att ta ledningen. JäPS-målvakten Janne Laiho lyckades inte klistra Myreviks låga passning och Kähkönen var snabbast på returen från några meters håll, men Laiho hann ändå täcka det främre hörnet och bortafansen tvingades igen sucka av besvikelse.

Den första halvleken bjöd på ett intensivt spel. Jaro var ändå det klart farligare laget, men trots ett par riktigt fina chanser gick lagen till pausvila med ställningen 0-0.

När den andra halvleken var ca fem minuter gammal spelade Sotelo fram Kähkönen med en elegant klack. Kähkönen tog sig fram med bollen ända till straffområdetmen passningen från kortlinjen fastnade på en försvarare och bollen gick över kortlinjen.

Efter en timmes spel breddade Tendeng ut till Remesaho som tog sig in mellan två försvarare i straffområdet. Skottet ur liten vinkel studsade ännu ut efter målvaktens räddning, men till slut lyckades hemmalaget sopa undan bollen till en hörna.

Efter detta gjorde Jaro sitt första byte när Albinb Björkskog ersatte Joni Remesaho. I och med det bytet blev Björksksog vänsterytter och Kähkönen flyttade in som center medan Myrevik blev högerytter.

I den 75:e minuten ersattes Tendeng av Antonio Hotta.

I den 81:a minuten hittade sotelo med en hård sidofrispark huvudet på Okoye, men nilgerianens nick gick förbi.

I den 85:e minuten gjorde Jaro ytterligare två byten. Myrevik och Kronholm gav rum för alex ramsay och Benjamin Östman.

På tilläggstid skapade Jaro ännu en toppenchans. Björkskog skar inåt med bollen och gav en fin passning till Kähkönen inne i straffområdet. Kähkönens skott ur liten vinkel nuddade dock ribbans överkant och gick till Jaros besvikelse över.

Detta var det sista som hände i matchen och FF Jaro tvingades nöja sig med ett oavgjort resultat i säsongsöppningen.