Jaro tog poäng i Kotka

FF Jaro reste på lördagen till Kotka för säsongens sista bortamatch. Den fartfyllda matchen slutade med resultatet 0-0 även om båda lagen hade möjligheter i matchen.

Jaro kom till lördagens match med en aningen förändrad inledningselva och de frånvarandes lista var lång. Förutom avstängde Kareem Moses åter fanns 5 konvalescenter på listan. När Anthony Dafaa dessutom steg snett under uppvärmningen och föll bort från öppningselvan så öppnades dörren för några spelare som hittills under säsongen inte fått så mycket speltid. In i öppningselvan kom Toni Sjöstedt, Viktor Strömbäck, Kim Böling och Kevin Peth. Hela kvartetten gjorde en mycket stark insats i matchen.

Matchen med ett bollövertag för Jaro och efter ca tio minuters spel var ett  ledningsmål nära för bortalaget. Jim Myrevik, som fått sitt genombrott denna säsong i Ettan, lyckades få foten fri vid straffområdesgränsen, men den 18-årige målvaktsdebutanten i Ettan Pyry Piirainen, tänjde sig till en fantastisk räddning i krysset.

Konceptet user den första halvleken var helt klart: Jaro höll bollen och KTP koncentrerade sig på att försvara och kontra. Hemmalagets bästa chans i den första halvleken kom ändå på en frispark som Juuso Salonen sköt i ribban från 20 meter. Jaro-målvakten var dock mycket väl med i situationen. Efter en halvtimmes kom ändå  KTP bättre in i matchen men resten av chanserna i halvleken stannade vid  ett andra långskott av Salonen och Toni Sjöstedts  kanon från 30 meter, som  Piirainen  med lite tur lyckades rädda till en hörna.

Den andra halvleken blev mera händelsefattig än den första. Båda laget anföll ettrigt men ingetdera laget lyckades skapa mer än några halvchanser.

Om man ser ur Jakobstads perspektiv så var den största behållningen i den andra halvleken Niklas Käckos byten. I den 63:e minuten kom Viktor Strömbäck ut och in kom 17-åringen Axel Vidjeskog. Efter 75 minuters spel kom Severi Kähkönen in. Kähkönen har en fin höst bakom sig både inom ungdomsfotbollen och på träningarna. Ännu under de sista tio minuterna bör Käcko in Juuso Ihalainen, så alla byten  i  Kotkakvällen var som att sätta in pengar på banken för Jaro.