Jaro tog full pott i Ekenäs

Trots frånvaro i spelartruppen kunde FF Jaro ta sin fjärde seger i rad. Två mål i den första halvleken räckte för en Jaroseger med siffrorna 1-2 (0-2).

Jaro saknade spelare speciellt på mittfältet och därmed huserade Adam Widjeskog och Hassoma Bino Bamba som defensiva mitfältare. Även Kevin larsson återfanns i öppningselvan på grund av Nikolaos Kousidis spelförbud.

Matchinledningen var jämn med Jaro som aningen aktivare part. Efter en enförsiktig öppning gjorde Jaro två snabba strax före  och strax efter att matchklockan passerat 15 minuter. Efter 12 minuters spel pressade Jaro under Larssons kommando och tog hand om bollen på motståndarnas planhalva. Jonas Emet sköt ett skruvat skott mot det bakre krysset och Jonathan Jäntti EIFmålet tvingades töja sig till det yttersta för att få bollen till en hörna. Hörnan levererade Emet precis in framför mål och där kunde stoppern Charalampos Chantzopoulos relativt ostörd nicka rödtröjorna upp i ledning. Chantzopoulos har under säsongen ett flertal gånger varit nära att näta och nu när det äntligen skedde jublade han vilt.

Tre minuter senare låg bollen igen i EIF:s nätmaskor. Högerbacken oskar Sandström försökte hitta Christian Eissele  på mittfältet men bollen hamande aningen turligt bakom försvarslinjen och Seth Paintsil spurtade lätt ifrån hemmaförsvaret och avslutade säkert.

ekenäs IF skaffade under den första halvleken ett stort antal hörnor som dock Jaro säkert kunde försvara sig mot. Lagen gick till pausvila med Jaro i en 0-2 ledning.

Den andra halvleken blev svår för Jaro. Jimmy Wargh, som fungerade som Jaros tränare denna match, tvingades i paus göra  ett byte när Jonas Emet tvingades byta och han ersattes av Viktor Strömbäck, som därmed gjorde Jarodebut.

I den andra halvleken var det EIF som satt i förarsätet och i den 53:e minuten kunde laget reducera. Kevin Larsson sprang i straffområdet in i en motståndare och domaren dömde straff. Johan Estlander sköt säkert straffen i mål och matchen stod 1-2.

I den andra halvleken var Jarochanserna få. Närmast kom Eissele, som fick möjlighet att skjuta från ca 10 meter efter en passning från Larsson, men Jems Geffard hann täcka skottet.

EIF jagade en kvittering ända till slutet och hemmalget lyckades också skapa några halvchanser. Jaro fick i slutet ytterligare skadeproblem när Seth Paintsil mitt i ett bollavancemang blev liggande med problem i baklåret. Painstil tvingades byta och in i stället kom Axel Widjeskog.

Ännu på extratid fick Geffard en bra chans att kvittera när den storvuxne försvararen fick öjlighet att skjuta inne i straffområdet men Emil Öhberg gjorde en viktig räddning och fick direkt mycket tack av medspelarna.

Matchen slutade med en Jaroseger 1-2 och därmed steg Jaro upp till femte plats i serien men med en match mera spelad än sexan FC Haka. I nästa match möter Jaro Grankulla IFK på ehmmaplan. Matchen spelas söndagen 3.9.2017 kl 17.00 på Centralplanen i Jakobstad.