Jaro besegrade SJK Akatemia i årets första träningsmatch

FF Jaro spelade sin fösta träningsmatch för säsongen och besegrade SJK Akatemia med siffrorna 2-0 (0-0). Jaros första mål var ett självmål från SJK medan det andra målet gjordes av unge Albin Björkskog.

Jaros tränare Jimmy Wargh hade redan inför matchen meddelat att han skulle komma med två olika uppställningar till matchen och att båda skulle spela en halvlek.

SJK Akatemia, som föll till Tvåan efter den senaste säsongen, hade ett ungt och relativt orutinerat lag på benen. Jaro inledde med de spelare som troligtvis tillhör representationslaget denna säsong men saknade ändå en hel del spelare. Matchinledninen var trevande från båda lagen sida och det märktes att lagen saknade matchträning. Jaro pressade betydligt lägre än tidigare vilket gav SJK Akatemia möjlighet att bygga upp anfallen från backlinjen. Efterhand tog dock Jaro över matchen och speciellt den sista kvarten av första halvlek var det spel mot ett mål. Det skapades dock få målchanser under den första halvleken. SJK:s bästa chans kom efter ett misstag i Jaros backlinje och en SJK-spelare kom fri. Skottet prickade dock utsidan av Topi Valtonens vänstra målstolpe. Inte heller Jaro förmådde skapa så många riktiga farligheter. Närmast kom Alex Ramsey,  som nickade ett inlägg från vänsterkanten i ribban.

Trots ett visst övertag för Jaro slutade ändå den första halvleken mållös 0-0.

Inför den andra halvleken bytte Jimmy Wargh alltså in nya utespelare. Endast Topi Valtonen i målet fortsatte. Den nya elvan bestod till största delen av juniorer och unga spelare. Undantaget var Jaros andre tränare Pavle Milosavljevic, som gick in på sin normala position som höger mittback. Den nya laguppställningen spelade mycket piggt och alla bidrog på bästa sätt. I den 52:a minuten gick också Jaro upp i en 1-0 ledning. Albin Björkskog blev framspelad och i den tilltrasslade situationen som uppstod fick en SJK-spelare foten på bollen och styrde den in i eget mål förbi SJK-målvakten och Jarobekantingen William Rosenlöf i SJK-målet. Jaro fortsatte sitt respektlösa spel och endast åtta minuter senare i den 60:e minuten spelade sig Albin Björkskog igen fri och kunde sätta bollen förbi SJK-keepern till 2-0. Mot slutet av matchen märktes att lagen tröttnade en aning och ytorna blev större, men ingetdera lagen kune ändå utnyttja detta och matchen slutade med en Jaroseger 2-0.

Efter matchen berömde Jaros tränare Jimmy Wargh de unga spelarna.

– De var en mycket bra match av de unga spelarna och alla bidrog till spelet på bästa sätt. Albin Björkskog spelade piggt och framfusigt som center trots att positionen inte var hans normala.

Jaros nästa träningsmatch spelas om en vecka söndagen 31.1.2021 likaså i Tellushallen.