Inför: OPS – FF Jaro

FF Jaro försöker ta sin tredje raka vinst när laget reser till Uleåborg på fredagen för att gästa OPS.

Utgångsläge

Jaro har för första gången denna säsong bakom sig två raka vinster. Jaro har också hållit nollan i tre matcher på raken. Jaro besegrade efter det mållösa mötet mot Haka AC Oulu på bortaplan och  senaste omgång Gnistan på hemmaplan. Under Calle Löfs ledning har Jaros försvarsspel med hela laget förbättrats och nu har även anfallet blivit effektivare. Laget strävar också med ett gott självförtroende en tredje seger på raken.

FF Jaro har denna säsong redan mötts två gånger i Jakobstad och båda matcherna har varit jämna. I det första mötet ledde Jaro ännu i paus med två mål men i den andra halvleken gjorde OPS tre mål och matchen slöt med en seger för OPS med 2-3. I slutet på juni var Jaro däremot det bättre laget och vann med 2-1.

OPS som inledde säsongen fint har inte vunnit en match på sex omgångar. Samtidigt har laget fallit ner till en åttonde plats i tabellen. Jaro steg tack vare segern över Gnistan till en sjunde plats, tre poäng framför OPS.

FF Jarons spelarsituation

Jaros skadesituation är nästan som tidigare. Papa Niang, Joni Remesaho, Joakim Häggblom och Kevin Peth saknas på grund av skador. Förutom de långtidsskadade har också Markus Kronholm en mindre skada och kommer inte att vara i speldugligt skick inför matchen mot OPS. Laget har ingen spelare avstängd.