Inför: FF Jaro - FC Haka

FF Jaro spelar säsongens första match på Centralplanen, när laget gästas av FC Haka, som inlett säsongen mycket effektivt.

Utgångsläget:

Efter två bortamatcher får Jaro igen spela på hemmaplan och nu står i tur årets första match på en Centralplan med ett gräs i mycket gott skick. Jaro tvingades nöja sig med två poäng på de två bortamatcherna, när laget efter det oavgjorda resultatet mot MuSa kom hem med en poäng från Kotka. Laget visade ändå prov på kampvilja genom att två gånger komma tillbaka ur underläge.

Som tränare för FC Haka fungerar Teemu Tainio, som har en fantastisk spelarkarriär bakom sig, och valkeakoskilagets spelstil har också förändrats och blivit mycket aktivare. Det har också gett resultat speciellt påhemmaplan eftersom laget vunnit alla sina tre hemmamatcher och gjort hela 13 mål i dessa. Förutom hemmamatcherna har laget även en bortamatch som resulterade i en oavgjord mållös match mot AC Oulu. Haka hör till topplagen i serien för tillfället med sina 10 poäng. Jaro ligger å sin sida fyra i tabellen två poäng efter topplagen.

FF Jaros tränare Niklas Käcko tror att Hakas spelstil passar Jaro bättre än spelstilarna hos MuSa och KTP.

- Under Keith Armstrongs tid litade Haka mera på kontringar, men det faktum att Tainio vistats i Holland påverkar säkert lagets spel idag. Jag tror att Hakas spelstil passar oss bättre än MuSa:s eller KTP:s, som båda försvarade betuydligt lägre. Vi måste vara beredda när spelet vänder. För mig personligen är det fjärde gången jag möter Haka och de föregående tre gångerna har vi förlorat, så nu är det väl dags för revansch, säger Käcko.

I KTP-matchen bytte Käcko Jaros formering i och med byten i den andra halvleken till formationen 3-5-2, men han inser att förändringen inte passar i alla lägen.

- KTP hade redan tvingats på försvar och dessutom var vi klart bättre och ville vinna matchen. Om vi spelar med en trebackslinjen blir den lätt under press från motståndarna en fembackslinje och då ligger anfallet långt borta, funderar Käcko.

FF Jaros spelarsituation

Det blir ett par förändringar i laguppställningen från KTP-matchen. Johan Brunell drog på sig ett rött kort i slutet av matchen mot KTP och är därmed avstängd två matcher. Däremot är Jonas Emet tillbaka i uppställningen igen efter att ha vilat förra matchen på grund av en lätt skada. Av Jarospelarna spelar Papa Niang, Severi Kähkönen, Jusa Ihalainen och Ville Seppä med JBK under veckoslutet.

Matchinfo

FF Jaro - FC Haka
När: lördag 25.5.2019, kl 17.00
Var: Centralplanen i Jakobstad
Stream: Elisa Viihde