Inför: FF Jaro – AC Oulu

FF Jaro har på lördag chans att ta steget upp till 4:e platsen i serietabellen då AC Oulu, som ligger en poäng före, gästar Centralplan.

Utgångsläget

FF Jaro var tvunget att nöjda sig med oavgjort senaste omgång i Ekenäs, då matchen mellan EIF och Jaro slutade 0-0. Jaro kontrollerade öppningshalvleken klart, men lyckades inte utnyttja sina situationer. Bästa chansen hade Christopher Mandiangu, som missade en straff. I den andra halvleken fick ingetdera laget ordning på spelet och lyckades inte heller göra mål.

Jaro lyckades ändå hålla nollan igen och har nu lyckats skydda det egna målet i hela 612 minuter. Under hela säsongen totalt har Jaro hållit nollan i hela 13 matcher.

Precis som för Jaros del blev också AC Oulu besviken i den förra omgången. Uleåborgslaget spelade en mycket viktig match hemma mot KPV, som blev en mycket händelserik tillställning, där alla poängen till slut åkte till Karleby med siffrorna 2-3. AC Oulu ledde matchen i pausen med 2-1, men var tvunget att ge sig till slut.

På basen av den senaste omgången ser det allt sannolikare ut att KPV och HIFK kommer att behålla de 2 översta platserna i tabellen. Då det fortfarande återstår 3 omgångar i Ettan leder KPV serien med 46 poäng och HIFK ligger en poäng efter. EIF, som ligger på treje plats, har samlat ihop 40 poäng. AC Oulu på fjärde plats har 38 poäng och Jaro 37.

FF Jaro och AC Oulu har mötts 2 gånger denna säsong och uleåborgarna har haft övertaget. Det första mötet i Uleåborg slutade oavgjort men det andra mötet slutade i en klar 4-1 seger för AC Oulu. Ettans målbörs leds för tillfället av ett för jakobstadsborna  bekant namn då Jesus Alberto Alvarado Morin som nu representerar AC Oulu har gjort 13 mål.

FF Jaros spelarsituation

Jaro tappade två viktiga spelare i matchen mot EIF. Thomas Kula blev hårt tacklad i slutet av matchen och är därmed borta får lördagens match. Dessutom fick Darvin Chavez ditt fjärde gula kort för säsongen och mexikanen är därmed avstängd på lördagen.