FF Jaro körde över PK-35 ytterligare en gång

FF Jaro vann bortamatchen mot PK-35 med siffrorna 4-0 (3-0) efter en gedigen insats

Tränaren Jimmy Wargh hade gjort förändringar från matchen mot Ekenäs IF. Avsaknaden av Adam Widjeskog och Markus Kronholm på mittfältet gjorde att tränaren denna gång gick in för en trebackslinje med Okoye, Brunell och Ramsay med Sotelo och Jim Myrevik som ytterbreddare. Marcel Wargh gick inpå mittfältet tillsammans med Antonio Hotta och Jacob Bushue, medan Severi Kähkönen och Joni Remesaho stod för anfallsspelet. Laget hade också bytt målvakt och Hannes Käldström, som vaktat målet i de tre senaste matcherna, ersattes av Mykyta Savchenko.

PK-35 inledde matchen piggt och skapade några farligheter under de tre första minuterna. Men redan i den 4:e minuten slog bortalaget till. FFJaro fick en frispark en bit in på PK-35:s planhalva och Guillermo Sotelo gicki för att slå den. Frisparken blev utmärkt och Marcel Wargh tog sig fram och nickade snyggt in bollen vid den bortre stolpen. FF Jaro ledde matchen med 0-1.

FF Jaro fortsatte att dominera matchen och radade upp flera farligheter. Speciellt JIm Myrevik tog sig fram på högerkanten ett flertal gånger men inläggen blev inte tillräckligt bra. I den 19:e minuten gjorde Frankline Okoye ett fint uppspel till Jim Myrevik som nickskarvade bollen vidare till Joni Remesahao. Remesahos inlägg rensades av en försvarare och hamnade på nytt hos Myrevik. Denna gången tog han sig förbi sin uppvaktning och kom ner till kortlinjen. Han gav ett fint inlägg som Severi Kähkönen kom högst på och kunde nicka in 0-2 till FF Jaro.

I den 27:e minuten fick FF Jaro en ny frispark från nästan samma läge som vid 0-1- målet. Även denna gång var det Sotelo som gav den men denna gången kom Alex Ramsay högst och nickade snyggt in 0-3. Tre nickmål på 30 minuter för bortalaget. Strax efteråt kom Antonio Hotta fram till höger och försökte få in bollen vid den bortre stolpen, men denna gången var målvakten på skottet och returen kunde försvaret sopa undan innan en Jarospelar hann fram.

Ännu i den sista minuten av den första halvleken skapade FF Jaro en fin chans. Efter fint spel gav Remesaho ett hinlägg som hamnade ute hos Sotelo. Sotelo drog till direkt på rullande boll och träffade ribban.

Den första halvleken var en total dominans av bortalaget och PK-35 tvingades konstant att försvara sig. På offensiv planhalva såg Jarosförsvaret till att inga egentliga farligheter kunde uppstå.

Lagen gick till pausvila med FF Jaro i en klar 0-3 ledning.

FF Jaro gjorde inga byten i halvtid och fortsatte i den andra halvleken att försvara tätt. Efter ca tio minuters spel i den andrahalvleken börjar ett häftigt regn som aningen störde spelet. FF Jaro gjorde sitt första byte i den 64:e minuten när Jim Myrevik ersattes av Aron Bjonbäck. Några minuter senare kom Severi Kähkönen ut och Emile Paul Tendeng kom in.

Knappt tio minuter senare avgjorde FF Jaro slutligt matchen. Inbytte Tendeng bröt ett anfall och spelade med en snygg långpassning Joni Remesaho fri. Joni avancerade mot målet uppvaktad av två spelare men kunde snyggt och behärskat panga in 0-4.

Slutet av matchen blev mera en kamp om att behålla nollan än direkt anfallsfotboll. Med tio minuter kvar drog FF Jaros kapten Jacob Bushue på sig ett gult kort, vilket betyder att han är avstängd nästa match.

I den 84:e minuten fick FF Jaro en ny frispark från vänsterkanten. Denna gång sköt Sotelo direkt och bollen träffade ribban. I den 85:e minuten gjorde tränaren Jimmy Wargh ett trippelbyte. Antonio Hotta, Joni Remesaho och Alex Ramsay kom ut och Roni Björkskog, Benjamin Östman samt Axel Sandstedt kom in. Sandsted gjorde därmed debut i representationslaget och i Ettan.

När domaren blåste av matchen kunde man konstatera att FF Jaro igen körde över PK-35 och för andra gången under säsongen vann över Helsingforslaget med fyra mål.

FF Jaro fortsätter seriespelet nästa vecka under Jakobs dagar med två hemmamatcher, på onsdagen mot SJK Akatemia och på lördagen mot MP.