FF Jaro förlust i Ykköscup

FF Jaro förlorade sin första match i Ykköscup mot MP från S:t MIchel med 1-3 (0-1).

Ff Jaro gick på en förlust i lagets första match i Ykköscup. Jaro saknade hela sju av sina kontrakterade spelare och kom till start med hela åtta egenfostrade spelare, vilket efter byten i den andra halvleken ytterligare utökades till nio.

Jaro var det bollförande laget medan MP backade hem och kontrade effektivt. MP:s första mål i matchen kom också efter en dylik situation. Efter en Jarohörna kontrade MP snabbt på högerkanten och målskytt blev till slut testspelande  Claes Nyman.

Inledningen av den andra halvleken blev händelserik. Jim Myrevik i Jaro hann vara på plan endast en minut innan han medpå sitt karaktäristiska sätt bröt igenom i centrum och blev neddragen i straffområdet. Alex Ramsay steg fram och dundrade säkert in bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Matchen stod 1-1. MP gav omedelbart svar på tal och det dröjde inte många minuter innan MP:s Lueyey-Lutumba med en fin nick kunde föra upp MP i ny ledning 1-2. Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och spelintensiteten sjönk aningen efter att båda lagen gjort en hel del byten. Alldeles i matchens slutskede gjorde Jaroförsvaret ett misstag och inbytte Arjen Goljahanpoor kunde fastställa slutresultatet 1-3.

Glädjande i Jaro var att ytterligare tre unga spelare i den andra halvleken fick göra sin debut i representationslaget.  William Nyman, Isak Löv och Benjamin Sandnäs fick alla  viktiga minuter med tanke på framtiden.

Jaros nästa match i Ykköscup spelas inkommande lördag 12.2 mot KPV i KIppari-hallen i Karleby.

FF Jaro – MP

45+1´0-1 Claes Nyman

47´    1-1 Alex Ramsay

49´    1-2 Joslyn Lueyey- Lutumba

90´    1-3 Arjan Goljahanpoor