FF Jaro besegrade KPV

Matchen mellan KPV och FF Jaro slutade med en bortaseger för FF Jaro med 0-2 (0-1). Jaros målskyttar var Alex Ramsay och Albin Björkskog.

Tränaren Jimmy Wargh hade gjort några förändringar i FF Jaros öppningselva jämfört med matchen mot MP för en vecka sedan. Backlinjen bestod nu av Sotelo-Okoye-Wargh-Widjeskog, mittfältet av Kronholm-Bushue-Hotta medan anfallstrion bestod av Remesaho-Ramsay-Myrevik.

Jaro fick en fin inledning i matchen. Genast i matchens tredje minut skapade Jaro ett fint anfall på vänsterkanten. Sotelo avancerade och spelade fram Alex Ramsay inne i straffområdet. Trots att vinkeln blev aningen snäv lyckades Ramsay med ett fint skott  sätta in bollen bakom KPV-keepern Sergey Lazarev. Jaro-ledning med 0-1. Efter ca 10 minuters spel blev Myrevik frispelad utanför hemmalagets straffområde men ex-jaroiten Kyle Curinga hann få en fot emellan innan Myrevik kom till skott.

Efter en realtivt jämn inledning på matchen tog hemmalaget över en aning och fik till ett bollövertag och längre anfall. I en 22:a minuten motade Savchenko ett skott, men fick inte riktigt tag på bollen utan släppte en retur. Skottet utifrån tog på en försvarare och gick ut till en resultatlös hörna. Trots bollinnehavet hade KPV svårt att skapa några större farligheter och det var i stället Jaro som lyckades få till några farliga anfall. I den 37:e minuten fick Jaro en frispark från den högra sidolinjen som Sotelo farligt skruvade mot målet, men anfallet resulterade endast i två resultatlösa hörnor. I den 39:e matchminuten frispelade Kronholm snyggt Myrevik med en nick, men även denna gång drog målvakten Lazarev det längre strået. Några minuter innan pausvilan avancerade Sotelo på vänsterkanten och sköt ett hårt skott som Lazarev ändå kunde rädda.

Lagen gick till pausvila med Jaro ien 0-1 ledning.

Ingetdera lagen gjorde några förändringar i pausen. Jaro kom aningen bättre in i matchen i den andra halvlek och skapade några halvchanser utan att direkt få till någon farlighet. I den 60:e minuten kontrar i stället KPV farligt och Pietro Kytölaakso får på ett hårt skott som Savchenko i Jaromålet ändå kunde rädda till en hörna. Hörnan från höger nickades förbi av Harri Heiermann.

I den 68:e minuten gör Jaro sina första byten. Antonio Hotta och Markus Kronholm kommer ut och in kommer Albin Björkskog och Benjamin Östman.  I detta skede böljar matchen fram och tillbaka utan att någotdera lagen riktigt får till något organiserat spel. I den 75:e minuten lyckas KPV komma till två skottlägen . Det första stoppas av en försvarare och det andra tar Savchenko hand om. Strax efteråt sätterJaromålvakten igång en kontring och lägger upp bollen mot Myrevik som lyckas ta sig förbi en motståndare på mittfältet ochfå bollen med sig och spela fram Albin Björkskog. Björkskog löper ifrån sin försvarare och väl inne i straffområdet drar han på ett skott som söker sig in i mål vid den bortre stolpen. Jaro går därmed upp i en 0-2 ledning.

Strax eferåt gör Jaro ett nytt byte och Myrevik gör plats åt en debuterande Emile Paul Tendeng. KPV lyfter nu upp laget och pressar högt för att få till en reducering utan att riktigt lyckas. Jaroförsvaret spelar bra i matchen men i den 84:e minuten ger Frankline Okoye en felpassning rakt på en KPV spelare, som till all lycka skjuter rakt på Savchenko. Jaro gör ytterligare två byten i matchen i den 86:e spelminuten när Obiorah Kennedy och Aron Bjonbäck kommer in i stället för Joni Remesaho och Alex Ramsay. På tilläggstid nickar Adam Widjeskog och Harri Heiermann ihop i en nickduell och båda tvingas lämna planen för omplåstring.

Trots KPV-pressen lyckas laget inte spräcka nollan utan FF Jaro tar hem vinsten i det första derbyt för säsongen med 0-2.

Situationen i tabellen för grupp C är nu den att alla lag har tre poäng vilket innebär att nästa veckas matcher blir helt avgörande för fortsättningen.

Gruppspelet avslutas för Jaros del med en hemmamatch i Tellushallen inkommande lördag kl 15.15 mot SJK Akatemia.