FF Jaro besegrade FC Kiisto med 0-5 i Finska cupen

Efter en mållös första halvlek ökade FF Jaro på takten och gjorde 5 mål i den andra halvleken. Severi Kähkönen stod för ett hattrick på fyra minuter. Lagets övriga målskyttar var Guillermo Sotelo och Markus Kronholm.

Första halvleken var i princip spel mot ett mål. Jaro hade ett totalt bollinnehav utan att för den skull kunna skapa några riktiga farligheter. Bollen verkade bränna i fötterna och laget lyckades inte ta sig igenom Kiistos försvar. Inga direkta farligheter skapades utan Jaro hade några halvchanser som Kiisto försvaret kunde reda ut. Jaro hade hela 6 hörnor under den första kvarten utan att komma till några riktiga målchanser, vilket visar att laget inte riktigt var på tårna under den inledande halvleken.

Lagen gick alltså till halvtidsvila med ställningen 0-0.Markus Kronhokm konstaterade i en intervju för Ruutu+ att laget saknade energi och passningsspelet inte fungerade.

Inför den andra halvleken gjorde FF Jaro två byten. Antonio Hotta och Aron Bjonbäck kom ut och ersattes av Albin Björkskog och Adam Widjeskog. Det var dock Kiisto som skapade matchens första riktiga farlighet genast i inledningen av halvleken. En Kiistospelare fick möjlighet att avlossa ett skott från straffområdeskanten och träffade utsidan av Savchenkos högra stolpe. Men det var FF Jaro som fortsatte att dominera. Albin Björkskog visade upp ett piggt spel och tvingade i den 48:e minuten Mustafa Maki till en ojusthet inne i straffområdet och domaren Mikko Juusola tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Guillermo Sotelo hade sedan inget problem med att sätta straffen imål och FF Jaro tog ledningen med 0-1. FF Jaro fortsatte trycka på och nu fanns också mera energi i laget. I den 62:a minuten spelade Joni Remesaho in bollen till Markus Kronholm vid 16 meters linjen och Kronholm fick tid att avlossa sin höger och målvakten hade ingen chans att nå bollen som smet in vid stolpen och matchen stod 0-2.

I den 71:a minuten gjorde FF Jro ytterligare två byten när Benjamin Östman och Alex Ramsay kom in i stället för Jim Myrevik och Joni Remesaho. Någon minut senare  lyckades Benjamin Östman peta in bollen i mål på en retur men efter att ha funderat en stund dömde domaren bort målet för offside.

De följande fyra minuterna blev sedan Severi Kähkönen Show. I den 76:e minuten kämpade Albin Björkskog inne i straffområdet och lyckades till slut peta fram bollen till Kähkönen framför målet och han hade bara att sätta foten till och matchen stod 0-3. Två minuter senare gick en långpassning fram till Jacob Bushue som passade Kähkönen som dundrade in 0-4. Ytterligare två minuter senare avancerade Adam Widjeskog från egen planhalva nästan ända till kortlinjen och passade längs marken in till Kähkönen,som från 5 meters linjen enkelt kunde sätta bollen i nät till 0-5.

Däremellan gjorde FF Jaro ett byte och Johan Brunell kom ut och in i för honom kom Krists Gulbis, som nu var tillbaka efter sin långa skadeperiod. Innan fulltid hann Markus Kronholm ännu från ca 35 meter nästan överlista målvakten med en hög lyra och tre minuter innan slutsignalen tog sig Björkskog fram och sköt ett skott längs marken som tog i stolpen.

Efter matchen konstaterade Severi Kähkönen i en intervju för Ruutu+ att laget i pausvilan betonat att öka energinivån i den andra halvleken, vilket också gav önskvärt resultat.