Edvin Crona visade vägen för en klar FF Jaro seger

FF Jaro fortsätter att imponera i LigaEttans Cup. Denna gång var det SalPas tur att inkassera en förlust. Edvin Crona stod för FF Jaros två första mål och Adam Widjeskog fastställde slutresultatet den andra halvleken till 3-0 (2-0).

FF Jaros fina säsongsinledning märktes också på läktarna och sittplatserna var upptagna  långt innan matchstart.

FF Jaro gick upp i ledning redan i matchens andra minut och det var den svenske anfallaren Edvin Crona som stod för fullträffen. Severi Kähkönen bröt ett uppspel tillsammans med Crona vid SalPas straffområdeskant. Crona avancerade ett par meter och placerade bollen säkert vid den bortre stolpen förbi Antto Mikkonen i SalPa målet och matchen stod 1-0.

Gästerna från Salo försökte precis som FF Jaro pressa högt och matchintensiteten var hög, speciellt i inledningen av den första halvleken. Efter fem minuters spel kunde gästerna bryta i anfallszonen och Aleksi Jännes fick till slt möjlighet att skjuta från 16 meter, men skottet blev löst och Sergey Lazarev hade en lätt uppgift att rädda skottet.

I den 14:e minuten frispelade Johan Brunell snyggt Crona bakom försvarslinjen. Crona blev ensam med målvakten, men Michael John hann störa Cronas skott så pass mycket att skottet blev löst och Mikkonen kunde fånga bollen i famnen.

En minut senare fick dock Crona utdelning på sin presspel. Crona pressade SalPa-försvaret och lyckades till slut ta bollen av målvakten Mikkonen och kunde därefter lägga in bollen i tomt SalPa-mål och matchen stod 2-0.

Den första halvleken var jämn bortsett från målen och SalPa höll tidvis bollen mera än hemmalaget. Gästernas bollinnehav skedde dock främst på ofarliga områden. Mittfältet bjöd på många hårda kamper, som resulterade i många bolltapp och även i en hel del frisparkar.

Lagen gick till pausvila men FF Jaro i en 2-0-ledning.

I inledningen av den andra halvleken byggde SalPa upp ett fint anfall och Koki Miyamoto fick möjlighet att avlossa ett hårt skott som smet aningen förbi FF Jaros målbur.

FF Jaro gjorde sitt första byte efter en timmes spel när Albin Björkskog ersatte Jim Myrevik.

Inledningsvis i den andra halvleken hade FF Jaro utmaningar i spelet med boll och publken fick se en hel del felpass. FF Jaro paketerade dock matchen slutgiltigt i den 68:e minuten när en frispark av Sergei Eremenko blev att studsa framför SalPa-målet och Adam Widjeskog kom åt att fösa in bollen i mål från närhåll och FF Jaro ledde med 3-0.

En kvart in matchslutet gjorde FF Jaro ytterligare två byten, när tvåmålsskytten Edvin Crona och Joni Remesaho gav rum åt Benjamin Sandnäs och Roni Björkskog

FF Jaro gjorde i slutet av matchen ännu två byten, när Guillermo Sotelo och Axel Sandstedt ersatte Aron Bjonbäck och Severi Kähkönen

Matchen slutade med en 3-0 vinst för FF Jaro och laget har inlett spelet i LIgaEttans Cup mycket övertygande och laget har vunnit alla sin tre matcher med en sammanlagd målskillnad på 10-0.

FF Jaro – SalPa 3-0