Crona förde FF Jaro till final

FF Jaro lämnade inte någonting åt slumpen i semifinalen i LigaEttans cup utan tog sig till final genom att besegra JäPS med siffrorna 4-0 (2-0). Matchens gigant var Edvin Crona som stod för hemmalagets tre första mål.

FF Jaro mötte JäPS i en semifinal i LigaEttans cup. En plats i finalen stod därmed på spel och stämningen både på plan och på läktarna var genast i matchinledningen därefter.

Jaros första farliga anfall kom i den fjärde spelminuten när bollen snyggt spelades via Sami Sipola och Jim Myrevik till Severi Kähkönen inne i straffområdet. Kähkönens skott blockerades dock och bortalaget tog sig ur situationen.

I den 16:e minuten byggde JäPS upp ett snyggt anfall och Irfan Sadik lyckades ta sig in bakom FF Jaros backlinje. Emil Öhberg räddade ändå det tunga skottet och Alex Ramsay kunde nicka ut returen över sidlinjen.

I den 23:e spelminuten gav Sipola ett fint inlägg mot målet och Edvin Crona språngnickade bollen mot den bortre stolpen, men bollen smet en halv meter förbi Janne Laihos mål.

Strax efteråt fick Crona ändå publiken att jubla över hemmalagets första mål. Jaros presspel fungerade ypperligt och hemmalaget tog bort avstånden för gästerna på mittaxeln och Sergei Eremenko kom åt att peta bollen till Crona. Crona avancerade ett par steg och sköt in bollen via stolpen i nät från drygt 20 meter.

Ett par minuter senare kontrade FF Jaro snabbt och Myrevik hittade Kähkönen med en passning. Kähkönen tog sig på första beröringen förbi en försvarare, men hans skott ur en liten vinkel tog dock i sidonätet.

I den 29:e minuten bröt Alex Ramsay snyggt en passning vid mittlinjen pch mittbacken kontrade snabbt. Ramsays låga inlägg gick igenom spelarhögen till Crona som från knappa tio meters håll sköt ett hårt skott i ribban.

Efter öppningsmålet radade FF Jaro upp chanser nästan på löpande band. I den 31:a minuten anföll FF Jaro på vänsterkanten efter att Myrevik avancerat från högerkanten. Sotelo lyckades spela bollen till Myrevik nästan vid kortlinjen och hans inlägg in framför mål mot Remesaho. Remesaho lyckades inte riktigt komma upp på bollen och nicken från några meters håll gick över.

I den 34:e minuten gick FF Jaro upp i en 2-0 ledning och åter igen var det Edvin Crona som stod för fullträffen. JäPS-försvaret gav en felpassning och Crona hann fram på bollen före målvakten Laiho. Bollen studsade på Laiho till Crona igen och Crona kunde lägga in bollen i tomt mål från straffområdeskanten och matchen stod 2-0.

Fem minuter innan pausvilan fick publiken se en ur FF Jaros synvinkel tråkig situation. Sami Sipola gav en fin passning in i straffområdet. Myrevik rusade fram och kolliderade med våldsam kraft med målvakten Laiho. Myrevik plåstrades om en lång stund inne på plan. Han kom för en liten stund in tillbaka på planen, men tvingades strax efteråt byta. In i hans ställe kom Albin Björkskog. Efter matchen kunde tränaren Niklas Vidjeksog inte säga något om hur allvalrlig skadan var.

JäPS fick alldeles i slutet av halvleken till en liten press på framför FF Jaros mål och Emil Öhberg tvingades rädda ett hårt skott till en resultatlös hörna. Lagen gick till pausvila med FF Jaro i en 2-0 ledning..

Jaro höll bollen under långa perioder i inledningen av den andra halvleken och till slut hamnade bollen också i JäPS mål. Kähkönen gjorde sig spelbar på mittfältet och gav sedan en fantastisk passning till Crona som avancerade och sköt in bollen via bortre stolpen. Hattick för Crona och matchen stod 3-0 när matchklockan stod på 53 minuter.

Strax efteråt sågade sig FF Jaro igen igenom JäPS försvar och Remesaho serverade Sotelo en möjlighet tio meter från målet men argentinarens skott med högerfoten smet högt över.

I den 63:e minuten kom matchens fjärde fullträff och Sergei Eremenko stod för manuskriptet. Eremenko sköt från 25 meter in bollen snyggt i det bortre hörnet och Laiho kunde endast följa bollen med blicken in i nätet.

Efter målet gjorde FF Jaro ett trippelbyte. In på plan kom Aron Bjonbäck, Antonio Hotta och Markus Kronholm och Guillermo Sotelo, Joni Remesaho och matchgiganten Edvin Crona lämnade. I den 79:e minuten gjorde FF Jaro ytterligare ett dubbelbyte. Kähkönen och Widjeskog ersattes av Axel Sandstedt och Roni Björkskog.

Efter FF Jaros fjärde mål tappade matchen i intensitet och resten av speltiden var närmast en väntan på slutsignalen. Mest känslor väckte en ful tackling av Hedi Khayat, men till all lycka klarade sig Alex Ramsay utan skador.

FF Jaro skapde ännu i slutet av matchen några fina anfall men iutan resultat. FF Jaro gick därmed till final med siffrorna 4-0. I finalen, som spelas lördagen 6.4.2024 i Tellushallen, ställs hemmalaget mot SJK Akatemia.

Efter matchen var Niklas Widjeskog med all rätt nöjd med lagets insats.

– Som helhet spelade vi idag en riktigt bra match utan svagare perioder. Vi försvarade bra och vi var lugna med bollen. Vi visade fin energi direkt från start och spelet såg ut precis som det var tänkt.

– Matchtakten passar oss perfekt just nu. Nästa vecka spelar vi mot VPS och veckan efter är det final i LigaEttans cup och efter det startar seriespelet, berättade en nöjd Niklas Widjeksog.

FF Jaro – JäPS 4-0