Bortaseger i Jyväskylä för Jaro efter en fin upphämtning

JJK gick upp i en tvåmålsledning redan efter sju minuters spel, men under ledning av Christoper Mandiangu kunde Jaro vändamatchen redan i den första halvleken. I den andra dundrade Anthony Olusanya in sitt första mål i Ettan och Jaros segersiffror skrevs slutligen 3-5 (2-3).

Tomi Kärkkäinen hade gjort ett par förändringar i öppningselvan. Anthony Olysanya och Kazuki Takahashi hade gått in i öppningselvan, medan Christopher Mandiangu spelade som offensiv mittfältare.

Jaro fick en fruktansvärt dålig start på matchen. JJK tog tag i taktpinnen genast i inledningen av matchen. Redan efter en minuts spel gjorde sig Thomas Kula skyldig till en förseelse på mittfältet som renderade honom ett gult kort. Bara en minut senare orsakade Kula en frispark några meter från kortlinjen. Frisparken gav Tomi Petrescu lågt mot 16 meters linjen, varifrån Samu Suoraniemi kunde skjuta in bollen perfekt vid den bortre stolproten och matchen stod 1-0.

Och mer skulle komma endast någon minut senare. Kazuki Takahashi tappade bollen aningen läätvindigt på egen planhalva och JJK kunde med några enkla passningar frispela Patik Alaharju som kunde enkelt avsluta till 2-0. Då hade matchuret gått endast sju minuter och Jaros situation såg allt annat än ljus ut.

Mandiangu var på sin offensiva mittfältsposition hela tiden farlig och han startade gästernas klappjakt och Jaro reducerade också i den 14:e minuten. JJK-försvaret skänkte Jaro en hörna som Mandiangu gav mot det bortre området inne i straffområdet. Toni Takamäki fick möjlighet att skjuta direkt på wolley och bollen gick snyggt in vid den bakre stolpen och matchen stod 2-1.

Tomi Kärkkäinen gjorde sitt första byte redan efter 20 minuters spel. Samba Sillah kom ut och Johan Brunell in. Brunell gick in som mittback och Takamäki flyttade ut som vänsterback.

Bytet lugnade ner Jaros spel och Brunell steg genast fram när han  i den 27:e minuten kvitterade matchen. Jaro fick en frispark på mittfältet som Mandiangu igen gav snyggt mot mål. Brunell kom helt fri att nicka bollen med en studs förbi Jere Pyhäranta i JJK-målet och matchen stod helt plötsligt 2-2.

Jaro var nära att gå upp i ledning bara någon minut senare. En snygg klack av Sasa Jovovic på mittfältet öppnade för Takahashi. Japanen försökte frispela Olysanya men Pyhäranta hann emellan. Returen hamnade ändå direkt hos Mandiangu som direkt sköt från 20 meter mot ett nästan helt öppet mål, men bollen smet en meter utanför.

Spelet bjöd egentligen inte alls på lungnare stunder i den första halvleken och i den 35:e minuten tvingades Emil Öhberg till en fantomräddning, när han styrde Saku Leppänens skott över ribban.

Målfyrverkeriet i den första halvleken kulminerade med mål av planens mest synliga spelare Mandiangu ett par minuter innan pausvilan. Först pressade Mandiangu bollen av Felix Gustavsson och serverade bollen in framför målet till Jovovic som dock inte träffade bollen. I följande situation var rollerna de ombytta och nu låg bollen i nätet. Jaro lyckades stjäla bollen på nytt i anfallsområdet och via Kula hamnade bollen hos Jovovic. Jovovic gav en låg passning in framför målet till Mandiangu. Denne vände bort försvararen och placerade bollen säkert i mål. Resultatet i halvtid var 2-3.

Jaro inledde den andra halvleken snyggt. Halvleken var endast fyra minuter gammal när Kareem Moses gav ett inkast till Mandiangu. Mandiangu passade bollen vidare snett bakåt med ett tillslag till Olysanya. Olysanya fick på en verklig drömträff som träffade stolpen men bollen gick via Pyhärantas rygg i mål och Jaro ledde 2-4. Målet var Olysanyas första i Jaros representationslag och Mandiangus tredje målgivande passning i matchen.

JJK var nära en reducering i den 57:e minuten när bollen studsade bland spelarna inne i Jaros straffområde. Till slut fick Petrescu iväg ett skott i kamp med Moses. Bollen gick förbi och samtidigt skadade Petrescu foten och tvngades i byte.

Jaro gjorde sitt andra byte efter en timmes spel när Jonas Emet kom in i stället för Thomas Kula

I den 67:e minuten var Jovovic nära en fullträff när han på studs sköt från nästan 30 meter, men det hårda skottet gick en halv meter utanför.

Mandiangu gjorde en verkligt bra match men ersattes i den 84:e minuten av Severi Kähkönen. Ytterligare en ung spelare som nu fick göra debut i Ettan.

JJK:s spurt såg ut att ebba ut, men hemmalaget lyckades ännu reducera till 3-4 i andra halvlekens andra tilläggsminut .

JJK fick ännu en halvchans att kvittera, men skottet från utsidan av straffområdet gick en meter över målet.

Seth Paintsil kunde till slut lätta på Jaros nervositet, när han efter en frispelning av Takahashi kunde ta sig förbi en utrusande Pyhäranta och bara njuta och fösa in bollen i tomt mål.

Slutresultatet i den verkligt händelserika matchen blev alltså 3-5 och Jaro kunde styra kosan hemåt tre poäng rikare.

Jaros nästa match spelas inkommande lördag, när AC Kajaani gästar Centralplanen i Jakobstad.