Jarolle voitto kotiavauksessa

Keskuskentälle oli saapunut 521 katsojaa todistamaan Jaron voittoa kotiavauksessa HJK Klubi 04:ä vastaan. Loppulukemiksi merkittiin 4-1 (1-0), mutta Keskuskentällä nähtiin tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan.

FF Jaron kauden ensimmäinen kotiottelu saatiin pelata yleisölle ja Keskukentälle olikin tullut 521 ihmistä ja katsomoissa noudatettiin turvamääräyksiä. Myös Keskuskentän kunto oli vuodenaikaan nähden hyvä ja kun sää oli mitä mainioin, oli otteluun erinomaiset lähtökohdat.

Jimmy Wargh oli tehnyt Jaron avauskokoonpanoon kolme muutosta EIF-pelin jälkeen. Avaukseen oli noussut Toró, Tyler Reid sekä Samuel Haglund. Heille tilaa tekivät Jim Myrevik, Tuomas Lähdesmäki ja Joni Remesaho.

Jaron korkea prässi aiheutti alkuhetkillä Klubi 04:lle vaikeuksia ja ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin neljännellä minuutilla, kun Jaro riisti pallon hyökkäysalueella. Parin syötön jälkeen Patrick Byskata pääsi laukomaan 25 metristä, mutta laukaus meni etukulmasta ohi.

Reilu minuutti myöhemmin pallo olikin jo vieraiden maalissa. Jaro katkaisi jälleen syötön keskialueella ja Toró levitti oikealle Tyler Reidille. Reidin keskitys oli erinomainen ja kun maalivahti Elmo Henrikkson ei saanut palloa itselleen, jäi se pyörimään muutamaan metriin. Samuel Haglund esitti tilanteessa hienoa malttia ja syötti viereen Guillermo Sotelolle, joka laukoi pallon oikealla jalalla hitaasti, mutta tarkasti takakulmaan. Pallo meni tolpan kautta maaliviivan yli ennen kuin puolustaja ehti siivoamaan tilanteen. Avustava erotuomari oli erinomaisesti tilanteen tasalla ja liputti maalin ja Jaro johti 1-0.

Reid aloitti ottelun laidallaan pirteästi ja vartin kohdalla britti oli lähellä alustaa Jaron toisen osuman. Hän voitti kaksinkamppailun rangaistusalueen rajan tuntumassa, eteni päätyyn ja antoi syötön maalin editse, mutta Macauley Chrisantus ei aivan yltänyt kurottamaan palloa tyhjään maaliin.

36. minuutilla Johan Brunellin tarkka pystysyöttö vapautti Haglundin puolittaiseen läpiajoon, mutta Henriksson torjui jaloillaan Haglundin laukauksen.

39. minuutilla Klubi 04 säikäytti kotiyleisöä, kun Kaj Meriluoto laittoi pallon maaliin keskityksestä, mutta avustavan erotuomarin lippu oli ylhäällä ja Jaro selvisi tilanteesta.

HJK Klubi 04 otti ajoittain melko isojakin riskejä omassa päässä ja ottelun alussa ja nuori vierasjoukkue joutui alussa usein tekemään lopulta hätäisiä ratkaisuja, jotka Jaro poimi itselleen. Puoliajan edetessä vierasjoukkue sai peliänsä toimimaan ja piti palloa välillä pitkiä aikoja. Se myös löysi keskialueelta välillä isoja tiloja, joihin palloa pystyi pelata.

Mitään huippuvaarallista vierasjoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan ja tauolle mentiin Jaron johtaessa 1-0.

Jaro aloitti toisen puoliajan terävästi ja loi kaksi melko vaarallista tilannetta parin ensimmäisen minuutin aikana. Ensin Reid rynnisti vauhdilla pallon kanssa rangaistusalueelle ja syötti takaviistoon Chrisantusille, jonka laukaus kuitenkin pysähtyi pelaajamassaan.

Hetken päästä Kronholm nosti pallon taka-alueelle Juuso Aallolle, jonka pusku lähti hieman heikosta asennosta ja suuntautui ohi.

HJK Klubi 04 tuli tasoihin 55. minuutilla. Samuel Anini Jr. ohitti pallon kanssa Kronholmin, syötti puolustuslinjan taakse Juho Lehtirannalle, joka käänsi pallon maalin eteen Kaj Meriluodolle, jolla oli helppo työ laittaa pallo parista metristä tyhjään maaliin ja tilanne oli 1-1.

Neljä minuuttia myöhemmin HJK Klubi 04 oli siirtyä johtoon. Meriluoto karkasi Jaron puolustukselta pystysyötön jälkeen, mutta Jaron onneksi hänen laukauksensa läpiajosta pysähtyi ylärimaan.

64. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa. Juuso Aalto ja Macauley Chrisantus jättivät kentän. Heidän tilalleen astelivat Jim Myrevik sekä Alex Ramsay.

Ramsay olikin heti vaarallisesti mukana, kun hän pääsi pallon kanssa rangaistusalueelle. Ramsayn syöttö kohti Haglundia kuitenkin pysähtyi puolustajaan, mutta seuranneesta kulmapotkusta Jaro siirtyi johtoon. Sotelon kulmapotku tuli tarkasti Brunellin päähän ja pusku meni painui tolpan juureen ja Jaro johti 2-1.

Ottelu sai uuden käänteen 71. minuutilla, kun Tommi Jäntti taklasi myöhässä Gulbisia ja joutui toisen varoituksen myötä suihkun puolelle.

73. minuutilla Jaro siirtyi kahden maalin johtoon ja se oli lähes toisinto edellisestä maalista. Sotelo antoi kulman maalille ja tällä kertaa pallo jäi pomppimaan maalin eteen, jossa Brunell ja Myrevik osoittivat tahtoa. Myrevik työnsi sekä vastustajat että Brunellin sivuun ja runnoi pallon väkisin viivan yli ja Jaro johti 3-1.

Pian maalin jälkeen Jaro teki seuraavan vaihdon, kun Remesaho korvasi pirteästi ja työteliäästi pelanneet Haglundin, joka saikin kotiyleisöltä ansaitut suosionosoitukset.

82. minuutilla nähtiin Jaron neljäs maali. Tyler Reid sai palkinnon maalin muodossa hyvästä päiväpuhteestaan. Reid pääsi kuljettamaan rangaistusalueelle, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon tarkasti maata pitkin tarkasti takakulmaan ja tilanne oli jo 4-1.

87. minuutilla Jaro teki vielä kaksi vaihtoa lisää, kun Johan Brunell ja Tyler Reid tekivät tilaa Samuel Uusitalolle ja Tuomas Lähdesmäelle.

Juuri ennen täyden peliajan täyttymistä Ramsay pääsi yrittämään avausmaaliaan Ykkösessä, kun hän laukoi vasurilla ensimmäisellä kosketuksella rangaistusalueen rajalta, mutta tulinen laukaus painui takatolpalta leveäksi.

Lisäajalla Kronholm laukoi vielä tulisesti Sotelon kulmapotkusta, mutta Henriksson torjui. Näin ottelu päättyi Jaron voittoon numeroin 4-1.

Vaarallisuuttaan vieraiden hyökkäyksessä väläytellyt Kaj Meriluoto näki ottelun jälkeen joukkueensa pelissä hyviä asioita tappiosta huolimatta.
– Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin hyvin vaikka oltiin tappiolla ja kontrolloimme ottelua. Toisella puoliajalla tultiin tasoihin ja sitten minulla oli vielä paikka, mutta sentit ei ollut puolella. Ulosajon jälkeen peli vähän ratkesi Jarolle, Meriluoto harmitteli.

Jaron Johan Brunell oli ottelun jälkeen tyytyväinen avausvoitoon.
-cTuntuu tietysti hyvältä. Kolme pistettä on tärkeintä ja oli iso merkitys päästä pelaamaan kotiyleisön edessä. Emme mielestäni olleet huolestuneita joukkueen sisällä, kun vastustaja tuli tasoihin, vaan siinä pitää vain keskittyä omaan tekemiseen, Brunell kommentoi.

HJK Klubi 04:n valmentaja Mika Väyrynen onnitteli Jaroa voitosta.
– Onnittelut Jarolle hyvästä tuloksesta ja tulosta pitää aina kunnioittaa. Punainen kortti kyllä lopullisesti ratkaisi pelin, varsinkin kun kolmas maali tuli nopeasti sen jälkeen. Jaron prässi aiheutti meille alussa ongelmia, mutta mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän löysimme tiloja. Toisen puoliajan alku oli Jaron, mutta sitten teimme hienon maalin. Sen jälkeen tuntui, että Jaro vähän tuskaili ja peli oli meillä. Tiesimme, että Jaro on hyvä erikoistilanteissa ja meillä ei ole niin fyysinen joukkue. Jaro ansaitsi voittonsa tänään, Väyrynen myönsi ottelun jälkeen.

FF Jaron päävalmentaja Jimmy Wargh oli helpottunut avausvoiton jälkeen.
– Kotivoitto tuntuu todella hyvältä. Klubi 04 hallitsi palloa selvästi palloa KPV:a vastaan ja tiesimme miten he haluavat pelata. Halusimme kotikentällä prässätä varsinkin, kun kenttä ei ole vielä täydellinen. Muutama pitkä syöttö Klubilta oli vähän vaarallinen. Tauolla sanoin viimeiseksi, että en halua nähdä samanlaista alkua toiselle jaksolle kuin Tammisaaressa. Tulimmekin toiselle puoliajalle todella pirteästi ja saimme luotua muutaman tilanteen. Sen jälkeen Klubi 04 löysi paremmin tiloja ja osa meidän pelaajista oli vähän väsyneitä, eivätkä jaksaneet ottaa aina tarvittavia juoksumetrejä. Lopulta punainen kortti ja kolmas maali sitten ratkaisi pelin meille.

– Vaihdot olivat jälleen onnistuneita. Meillä on tasaisia pelaajia ja he pystyvät tuomaan uutta meidän peliin. Pelaajat ovat suunnilleen saman tasoisia, mutta pelaajatyypit ovat erilaisia, Wargh kertoi.