Nyheter

Jaro klarade inte av att stoppa AC Oulu utan uleåborgslaget tog sin sjätte raka seger med siffrorna 2-1 (1-0) efter att Jere Aallikko sköt in segermålet alldeles i slutet av matchen. Severi Kähkönen stod för Jaros fullträff. Matchens segermål blev föremål för en hel del spekulationer i Jarolägret.
Jaro reser på lördagen till Uleåborg för att möta AC Oulu, som inlett säsongen med idel segrar.
De 1241 åskådarna njöt i den soliga söndagskvällen och fick se en stark uppvisning av hemmalaget. Den händelserika matchen slöt till slut i en seger för Jaro efter att Severi Kähkönen slog in Jaros segermål i inledningen av den andra halvleken.
FF Jaros representationslags nästa match spelas på söndag när laget ställs mot MyPa från Kouvola i säsongens andra hemmamatch.
Ekenäs IF gav FF Jaro en timmes skolning i fotboll på lördagen. Slutresultatet 5-1 lämnade inget oklart utan hemmalaget var skarpare än rödskjortorna i alla områden.
Jaro, som inlett säsongen på ett övertygande sätt, åker till Ekenäs för att möta Ekenäs IF och försöka ta ytterligare poäng.
Det var många som gnuggade sig i ögonen i söndagens match mot MP när Toni Takamäki steg fram för att slå straffsparken som Topi Järvinen skaffat. "TT" som gjort hela 99 matcher i Ettan satte in bollen med sin sämre fot och förde upp Jaro i en 2-0 ledning.
Jaro gav inte serienykomlingen MP någon chans i hemmapremiären, utan poängen stannade i Jakobstad med siffrorna 3-0 (2-0). För två av Jaros mål stod Topi Järvinen och det tredje gjorde Toni Takamäki på straff.
Efter två bortamatcher i serieinledningen är FF Jaro nu äntligen tillbaka på centralplanen när Mikkelin Palloilijat kommer till Jakobstad på söndagen.
Efter en lång väntan är vi igen redo för fotboll på Centralplan i Jakobstad. Regeringens riktlinjer om begränsningar är fortfarande i kraft och kommer att påverka våra matcharrangemang.
FF Jaro förstärker sin backlinje med argentinaren Guillermo Sotelo. Sotelo har bl.a vunnit Copa Argentina tillsammans med Huracán.
Jaro tog värdefulla tre poäng efter en hård kamp när Gnistan i regnvädret besegrades med 1-2 (1-1). För Jaros mål stod Toró och Anthony Olusanya.
FF Jaro fortsätter sitt spel i Ettan på söndagen i Helsingfors när laget gästar Gnistan i Åggelby. Axel Vidjeskog drog på sig en skada under träningarna i veckan och är borta på obestämd tid.
Jaros första match för säsongen, borta mot AC Kajaani, blev händelserik och slutade i siffrorna 2-2 (1-1). Severi Kähkönen utjämnade på nick endast sekunder före slutet av matchen. Matchen överskuggades av Johan Brunells allvarliga skada.
Ett av FF Jaros mest intressanta namn idag torde vara den egna föreningsfostrade Anthony "Anttu" Olusanya, som man hoppas får sitt stora genombrott i seniorfotbollen denna säsong. Den 20-årige anfallaren återfinns i morgon i öppningselvan när Jaro reser till Urheilupuisto i Kajana för att möta AC Kajaani. Olusanya drogs med smärre skador under vintersäsongen men återhämtade sig under coronapausen och har nu en hel träningssäsong bakom sig innan allvaret börjar.
Efter en lång väntan öppnar FF Jaro äntligen säsongen inkommande lördag. Laget gör en 280 km lång resa till Kajanaland och möter ett lag som är berett att överraska.
Amuzie har representerat Nigeria i kvalet till Africa Cup och var med och vann OS brons 2016 i RIO. Ytterbacken ansluter till truppen omedelbart men pappersexercisen kan dra ut över veckoslutet.
Topi Järvinen FF Jaro /Kuvaaja: Jaakko Kuusisto
För ett par veckor sedan publicerade FF Jaro kontraktet med Topi Järvinen, som gäller till slutet av säsongen. För fotbollspubliken blev yttern känd från många år i JJK, samt från senaste säsäong hos AC Kajaani. En hurudan person är Topi Järvinen och vad kan man förvänta sig av honom denna säsong.
FF jaro och KPV möttes i en träningsmatch på den legendariska centralplanen i Yxpila. Matchen vanns till slut av KPV med 2-1 efter en effektiv minut i den andra halvleken.