Nyheter

FF Jaro spelar på lördagen sin sista bortamatch för säsongen när laget möter FC KTP i Kotka.
FF Jaro har inför nästa säsong knutit till sig två stor Jaroprofiler som tränarduo. Niklas Käcko fortsätter som chefstränare och till sin hjälp får han Jonas Portin som andretränare.
AC Oulu lyckades bryta Jaro över 600 minuter långa svit utan insläppta mål och for iväg med poängen med resultatet 0-2 (0-1).
FF Jaro har på lördag chans att ta steget upp till 4:e platsen i serietabellen då AC Oulu, som ligger en poäng före, gästar Centralplan.
FF Jaro fortsatte kampen i Ettan med en bortamatch mot Ekenäs IF. Trots en hel del målchanser slutade den heta matchen 0-0 vilket med tanke på serietabellen upplevdes som en förlust för båda lagen.
FF Jaro har på söndagen möjlighet att stiga upp på samma poäng som Ekenäs IF, som för tillfället håller tredje platsen.
FF Jaro vann bortamatchen mot AC Kajaani med 0-1 efter mål av Christopher Mandiangu i den andra halvleken. Men det var ingen lätt seger eftersom den första halvleken bjöd på flertalet chanser för kajanalaget. Men två byten i den andra halvleken, efter att Kevin Peth dragit på sig sitt andra gula kort, och Christopher Mandiangus skicklighet förde ändå de tre poängen hem till Jakobstad. Men den bästa jakobstadsprestationen i Kajana stod ändå den stora supporterklacken som kommit för att stöda rödtröjorna på plats.
FF Jaro möter på lördagen ett AC Kajaani, som kämpar om serieplatsen. Rödtröjornas målsättning är en femte seger i rad.
FF Jaro fortsatte kampen i Ettan, när JJK från Jyväskylä på lördagen gästade Centralplanen i Jakobstad. Rödtröjorna behöll de viktiga tre poängen i Jakobstad och fortsätter sin kamp för att nå topplagen i Ettan. Det var inga lätta poäng, men med Felix De Bonas fullträff i den första halvleken och Thomas Kulas och Christopher Mandiangus mål i den andra, vann Jaro till slut med 3-0.
Jaro, som har 3 raka segrar bakom sig, vill fortsätta den starka hösten på bekostnad av JJK som besöker Centralplan i Jakobstad på lördagen.
På måndagskvällen reste FF Jaro till Helsingfors för att gästa HIFK med målsättningen att behålla livlinan till avancemangsmöjligheterna. Matchen blev en jämn tillställning där båda lagen ända till slutet försökte undvika att göra misstag. Trots ett övertag i bollinnehav för hemmalaget stod ändå Jaro till slut som segrare efter att Anthony Olusanya gjort sitt andra mål för säsongen.
Efter den sköna derbyvinsten möter FF Jaro på måndagen i en borta match en topplacering jagande Helsingfors IFK.
”Denna vinst är dedikerad till våra fans och alla frivilliga i föreningen”, konstaterade tvåmålsskytten Christopher Mandiangu, som också stod för en mågivande passning, efter derbyt. Jaro visade upp ypperligt spel i Jakobstad och poängen stannade i stan med siffrorna 3-0 (1-0).
På lördagen möter FF Jaro i säsongens sista derby KPV på Centralplanen i Jakobstad
FF Jaro fick på måndagskvällen gäster från Helsingfors,när seriejumbon Klubi 04 kom till Jakobstad. Matchen var samtidigt hemmapremiär för tränaren Niklas Käcko och laget gjorde varken den nye tränaren eller hemmapubliken besvikna. Den långa sviten utan vinst bröts slutligen efter mål av Felix De bona och Thomas Kula. Kvällens spelare var ändå Christopher Mandiangu.
FF Jaro möter i första matchen i Ettans tredje omgång Klubi 04 på Centralplanen i Jakobstad.
FF Jaro mötte i Niklas Käckos elddop FC Haka i Valkeakoski på fredagen. Den spännande matchen slutade i en 1-0 förlust, men de få dagarna sedan tränarbytet hade ändå förändrat Jaros spel en hel del. Laget ville i matchen verkligen visa vad de kan men närmare än en ribbträff kom man aldrig.
FF Jaro söker en nystart på säsongen när den nye förste tränaren Niklas Käcko leder lagets poängjakt i matchen på bortaplan mot FC Haka.