VPS starkare i cupöppningen

Vasalaget VPS var det bättre laget när de besegrade Jaro med siffrorna 2-0.

Det blev en ensidig historia när FF Jaro och VPS inledde cupspelet säsongen 2018.

Matchen inleddes i Vasalagets regi och deras vision kring att vara bollförande märktes matchen igenom. Den första chansen var ändå Jaros då Seth Paintsil lyckades ta sig förbi VPS-försvararna på sin vänsterkant. Paintsil serverade ett inlägg och både Kim Böling samt Thomas Kula fick prova varsitt avslut men det svartvita försvaret blockerade båda skotten.

VPS första riktigt farliga målchans kom i den tjugotredje matchminuten då Steven Morrissey serverades ett inlägg från högerkanten. Jamaicanen stod för ett riktigt konstasvslut då han försökte sig på en cykelspark. Skottet gick ändå inte i mål utan träffade stolpen. Tjugo minuter senare avlossade Morrissey ett skott från straffområdesgränsen. Inte heller den gången blev det mål, utan skottet gick strax ovanför målramen.

Första halvleken gick i Vasalagets takt men när domaren Toni Pohjoismäki visslade för halvtidsvila var ställningen alltjämt 0-0.

Den andra halvleken fortsatte där den första slutade och efter 49 minuter fick Juha Hakola testa på en frispark från Jaros 16-metersgräns. Trots det fina läget gick skottet ändå över Jaromålet.

Matchens första mål kom i den 60 matchminuten. VPS-anfallaren Steven Morrissey slank igenom Jaroförsvaret och avslutade. Jaros målvakt Emil Öhberg stod ändå för en kanonräddning i det första läget men lyckades ändå inte hålla bollen. Istället dök Juho Lähde upp på returen och petade bollen i mål.

Efter inledningsmålet så försökte Jaro flytta upp spelet lite, men man lyckades endast åstadkomma halvchanser. Istället punkterade VPS matchen i den 85 minuten. Inbytte Jaroförsvararen Jusa Ihalainen misslyckades med en brytning och VPS-nyförvärvet Douglas Cae var snabbt framme. Cae spelade fram Sebastian Strandvall som kyligt placerade bollen bakom Öhberg i Jaromålet.

I den 89 minuten hann VPS med ytterligare en kanonchans då Douglas Cae mötte ett inlägg med pannan. Emil Öhberg visade dock sin styrka genom att rädda den stenhårda nicken. Slutresultatet i matchen skrevs alltså till 2-0.

Nästa match för Jaros del är mot TPV i cupen. Den matchen spelas i Tammerfors den 3 mars.