VPS nollade Jaro

Jaro förlorade mot VPS i en träningsmatch. Siffrorna skrevs till 3-0.

Jaro reste under långfredagen till Vasa för att träningsspela mot VPS. För Vasalagets del handlade det om generalrepetition inför Veikkausliigastarten.

Matchen inleddes med VPS som det bollförande laget. Redan i den fjärde spelminuten kom Ibrahima Gueye till ett skottläge, men Emil Öhberg i Jaromålet klistrade bollen på ett säkert sätt. Två minuter senare fick Öhberg återigen visa upp sina kvalitéer då Sebastian Strandvall kom ensam mot Jarokeepern. Öhberg stod ändå för en kanonräddning och lyckades freda sitt mål.

Desto mer av matchen som gick, desto bättre arbetade Jaro sig in i matchen. Efter ungefär halvtimmen spelad så fick Seth Paintsil ett bra skottläge, men bössan var denna gång felkalibrerad. Samme Paintsil stod även för ett fint förarbete till Samba Sillah, men även Sillah sköt bollen förbi VPS-målet.

Jaro hittade ett bra presspel i mitten av den andra halvleken, men lyckades inte få till stånd de farliga målchanserna som behövts för att överlista Samu Volotinen i VPS-målet. Istället var det VPS som tog ledningen då Ibrahima Gueye fritt fick skjuta från 16 meter. Jaros mittbackar reagerade på situationen alldeles för sent och skottet sökte sig in i Jaromålet.

Andra halvleken blev betydligt mer händelserik än den första. Jaros bästa chans i den andra halvleken kom när Toni Sjöstedt stegade fram och tog en frispark en bit ifrån VPS-målet. Skottet blev bra, men Volotinen i VPS-målet lyckades få fingrarna på bollen och tippa den till hörna.

I den 65 spelminuten blev Omar Jamaa fälld av Jusa Ihalainen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Sebastian Strandvall misslyckades ändå med straffen och bollen flög istället upp på läktarplats.

Efter straffen så utförde Jaro flertalet byten och VPS tog mer och mer över matchbilden. 2-0-målet kom strax före full tid. Momodou Sarr frispelades av Douglas Caé och gjorde inget misstag utan överlista Jaromålvakten Öhberg. Douglas Cae fick på tillägstiden även sitt namn inskrivet i målprotokollet då han själv skickade bollen in i Jaros nätmaskor. Matchen slutade därmed med siffrorna 3-0 till VPS.

Jaros nästa match spelas på lördag 7.4 då JS Hercules gästar Jakobstad.