Vinsten i Seinäjoki håller drömmen om avancemang vid liv

Två mål av Joni Remesaho bäddade för en Jaroseger

Rödtröjorna kunde med nöd och näppe ta hem poängen från Seinäjoki på tisdagskvällen när laget mötte SJK Akatemia. Matchen som blev aningen tudelad slutade 2-3. Detta innebär att dörren ännu är på glänt för Jaro i kampen om avancemang till ligan.

I inledningen av matchen slog SJK Akatemia till. Ett grovt bolltapp av Stanley Amuzie på mittfältet blev att kosta och Jyri Kiuru kunde efter att ha blivit frispelad lägga bollen över en utrusande Emil Öhberg. Men Jaro lät sig inte nedslås av detta utan ett par minuter senare frispelade Axel Vidjeskog snyggt Joni Remesaho. Remeaho skott studsade via målvakten Mehdi El-Moutacims händer upp i nättaket. Jaro tog ett stabilt tag i matchen och lyckades skapa ett antal fina målchanser. När matchen var 19 minuter gammal slog Remeaho till en andra gång: Denna gång gav Jaros höga press på mittfältet resultat och Remesaho lyckades stjäla bollen av en SJK-försvarare. Remesaho kom fri ute till höger och lyfte snyggt bollen över EL-Mutacim. Jaro fick ytterligare chanser uner halvlekens gång att utöka ledningen och det skedde också strax innan pausvilan. Jaropressen bet igen högt och laget fick tag på bollen i anfallszonen. Will Inalien löpte in i straffområdet och passade sidledes till Axel Vidjeskog som bergsssäkert dunkade in bollen i mål förbi El-Moutacim.

I den andra halvleken ändrades matchbilden och SJK Akatemia fick mera att säga till om. Det enda målet i halvleken kom redan efter 6 minuters spel när Jeremiah Streng snyggt tog ner bollen inne i straffområdet och med ett direktskott sköt bollen förbi Emil Öhberg. Målet var säsongens tionde mål i Ettan för VIFK- fostrade Streng. Jaros fina första halvlek var ett minne blott och laget tvingades till att enbart försvara sig. SJK Akatemia skapade också chanser men Emil Öhberg höll kvar laget i ledning ända till slutsignalen och räddade därmed tre viktiga poäng för rödtröjorna.

Jaros matcher fortsätter på lördag när serietvåan KTP kommer till Jakobstad för att spela en för båda lagen livsviktig match. Matchen spelas precis som matchen mot AC Kajaani inför tomma läktare men den kan ses på Elisa Viihde som du kan beställa via denna länk.