Vinst i träningsmatchen i Uleåborg

I en träningsmatch som spelades i vackert vårväder på lördagskvällen vann FF Jaro på bortaplan med 0-1 över AC Oulu. Matchens enda mål gjordes av Severi Kähkönen . Kähkönen blev inbytt dryga 10 minuter innan slutet och kunde genast efter inhoppet nicka in en sidofrispark från Papa Niang vid den bakre stolpen. Matchbilden var mycket växlande och båda lagen hade möjlighet till ytterligare mål, men Kähkönen var ändå den enda att lyckas med målskyttet.

I matchinledningen hade Jaro problem med de hårt pressande uleåborgarna. Trots övertaget kunde hemmalaget ändå inte skapa några egentliga målchanser och de bästa chanserna i den första halvleken stod Jaro för, som efter ca 20 minuters spel piggnade till. Den kanske bästa chansen kom efter en frispark alldeles vid kortlinjen. Frisparken spelats snett bakåt åt Toni Takamäki, som var tillbaka i öppningselvan efter en lång frånvaro. Takamäki bäddade för Jim Myrevik men essebons skott gick över. Även anfallaren Jahir Barrazzo, som spelade ensam på topp, fick möjlighet att pröva efter en fin kontring, men AC Oulu-målvakten Juhani Pennanen kunde rädda försöket.

I den andra halvleken gjorde Jaro en hel del byten och uleåborgslaget stod för den ena anfallsvågen efter den andra mot Jaro målet. Alvarado Morin styrde bollen en gång i överliggaren och i mitten av halvleken sköt Joni Korhonen en hård frispark mot målet som Loorens Hertsi ännu på returen sköt i stolpen. Men uleåborgarna lyckades inte göra mål och Jaro försvarade sig uppoffrande. Rödtröjornas anfallsspel var dock svagt och det syntes att laget saknade en flunssig Jonas Emet och Luis Robles, som åkt tillbaka till Mexiko för att hämta sin familj. Även Johan Brunell stod över kvällens match. Alla spelare som var med på resan till Uleåborg fick möjlighet att spela och inget byte gjordes på grund av skada.