Viktiga poäng stannade i Jakobstad

Matchen mellan FFJaro och FC KTP bjöd just på så anfallsglad fotboll som man kunde förvänta sig. Slutsiffrorna skrevs 3-2 (2-1) och hemmalaget kunde ha gjort flera fullträffar om siktet varit rätt inställt.

Jaro visade genast i matchinledningen att laget denna dag ville ge publiken säsongens bästa spel på hemmaplan. Laget visade upp en skapande och mångsidig fotboll och anfallen var sevärda. Genst i inledningen skapade Jaro en fin målchans när Papa Niang fick möjlighet att skjuta men bollen träffade sidonätet. Ett par minuter senare gjorde Severi Kähkönen 1-0 efter ett fint anfall. Efter detta fortsatte Jaro att dominera matchen även om KTP:s starka anfallare kunde skapa vissa chanser på kontringar.

I den 28:e minuten blev Jaros försvar under press och oturligt nog styrde Pavlr Milosavljevic in bollen i eget mål. Bakslaget slog ändå inte ner Jaro utan laget fortsatte anfalla. I matchens 42:a minut fick publiken igen glädja sig år ett snyggt mål för hemmalaget när Papa Niang kunde språngnicka in bollen med kraft i KTP-målet.

Lagen gick till pausvila med hemmalaget i en 2-1 ledning.

I den andra halvleken fortsatte spelet enligt samma mönster och Jaro fortsatte bygga mångsidiga anfall. I den 57: e spelminuten sågs igen ett fint  samspel när Severi Kähkönen med en klackspark frispelade Anthony Olusanya som målgörare och matchen stod 3-1.

I slutet av den andra halvleken gjorde Jaro ett par spelarbyten och de nya spelarna Axel Vidjeskog (Remesaho) och Walter Moore (Niang) bidrog med nya krafter i anfallsspelet. I slutet kom ännu dagens matchhjälte Severi Kähkönen ut och Otto Hirvonen ersatte.

På tilläggstid i matchen kunde KTP ännu reducera till 3-2 när inhopparen Miro Schvalenstöcker snyggt nickade in bollen vid den bakre stolpen. Efter detta kunde bortalaget skapa fler chanser och poängen stannade därmed i Jakobstad.

I och med vinsten befäste Jaro sin tredjeplats i tabellen. Nästa veckas lördag reser Jaro till Valkeakoski för att möta serieledarna Haka. Haka har ännu inte förlorat någon match så att ta hem tre poäng i den matchen fordrar minst lika font spel som Jaro visade upp idag.

Jaros nästa hemnamatcher spelas under Jakobs Dagar. Onsdagen 24.7 möter laget AC Oulu och lördagen 27.7 besöker TPS Centralplanen i Jakobstad.