Vidjeskog borta när Jaro gästar Gnistan

FF Jaro fortsätter sitt spel i Ettan på söndagen i Helsingfors när laget gästar Gnistan i Åggelby. Axel Vidjeskog drog på sig en skada under träningarna i veckan och är borta på obestämd tid.

Laget går in i säsongens andra seriematch med ett annat utgångslage än i seriepremiären. Då beslöt tränaren Niklas Käcko att starta matchen med en trebackslinje. Men i och med Johan Brunells skada är det att vänta att laget återgår till sin gamla uppställning.

-I matchen senaste vecka lyckades vi taktiskt komma mycket när det vi sökte med en trebackslinje. Nu på söndag kommer vi ändå att gå tillbaka till bekantare uppställning men med samma målsättning, nämligen vinst, säger Käcko

- Gnistan har ett mycket bra lag och vi måste speciellt se upp med den snabbe Rory Huhtala. Gnistan är också starka på fasta situationer och det är en sak som vi måste vara uppmärksamma på under söndagens match, både i anfallet och i försvaret. Vi lyckades bra med det senaste veckoslut, fortsätter han.

Vidjeskog opereras på tisdagen i Åbo

Säsongsinledningen har inte riktigt gått Jaros väg när det gäller skadesituationen. Johan Brunell skadade sig svårt senaste veckoslut och han har opererats två gånger i veckan. Dessutom skadade Axel Vidjeskog sig på träning i en situation utan kontakt i verckan och hans knäskada kräver operations.  Den unge yttern opereras inkommande tisdag i Åbo och efter det klarnar det hur länge konvalecensen räcker.

- I Axels fall får vi veta längden på sjukledigheten först efter operationen. Om jag förstått rätt kan det röra sig om en frånvaro på allt från tre veckor till hela säsongen beroende på hur allvarlig skadan är och det klarnar först efter operationen, kommenterar Käcko den tråkiga nyheten.

- På grund av dessa skador och Jim Myreviks avstängning kommer det att finnas sådana spelare med som inte var med i Kajana. Vi kommer ändå inte att ändra laguppställningen för mycket från senaste match utan vi strävar i detta skede att minimera rotationen så mycket som möjligt, avslutar han.
 

MATCHINFO

Gnistan - FF Jaro

Var: Åggelby i Helsingfors, Musta-Pekka Areena
När: Söndag 5.7.2020 kl 18.30
Stream: Elisa Viihde Sport