Utvisningar främjade Jaroförlust.

FF Jaro drog på sig hela två utvisningar i bortamatchen mot RoPS i Rovaniemi. Trots en man mindre på planen ledde Jaro ändå i pausvilan med 0-1, men RoPS gick förbi i den andra halvleken och matchen slutade 3-1.

Jaro hade gjort flera förändringar i uppställningen sedan matchen mot PK-35 för två veckor sedan. In i startelvan klev Samuel Uusitalo, Samuel Haglund, Joni Remesaho och Alex Ramsay. Samuel Haglund tog hand om den högra ytterbackspositionen och Joni Remesaho spelade tillsammans med Alex Ramsay på topp.

Matchens första farlighet kom i den åttonde minuten när RoPS kontrade snabbt och Simo Roiha hann först på en djupledspassning. Roiha fick högerfoten fri inne i straffområdet och drog på ett fint skott, men förbi den bakre stolpen och över.

I den 19:e minuten fick RoPS en farlighet efter en hörna och för en stund såg det ut som om blåtröjorna skulle lyckas få in bollen i nät från närhåll, men till all lycka för Jaro blev bollträffen svag och bollen gick till slut klart förbi.

Ett par minjuter senare fick matchen en oväntad vändning. Efter en sidofrispark av Jaro kontrade RoPS snabbt. Samuel Uusitalo stoppade anfallet med en sen tackling och till Jarospelarnas förvånging tog  domaren Jani Laaksonen fram det röda kortet.

Jaros första farlighet kom i den 33:e minuten, när Haglund snyggt avancerade ute till höger och sköt ett hårt skott från 20 meter och Miikka Mujunen tvingades rädda skottet till en hörna.

Den påföljande hörnan resulterade i matchens första mål. Sotelos hörnspark kom precist vid straffpunkten och Johan Brunell kom högst upp och nickade snyggt  bollen i mål och Jaro ledde med 0-1.

Jaro tvingades också i samma veva till ett byte när en skadad Juuso Aalto lämnade planen och Jim Myrevik kom in i stället.

Sotelo var även inblandad  i Jaros nästa chans i den 38:e minuten när han fick till ett inlägg efter en långpassning. Inlägget var av sedvanlig klass  och Alex Ramsay steg högst framför målet och nickade från ett fint läge, men nicken gick rakt på Miika Mujunen, som lätt kunde rädda.

Jaro spelade noggrannt halvleken till slut och lagen gick till pausvila med Jaro i en 0-1 ledning.

Jaro gjorde en förändring i paus när Macauley Chrisantus ersatte Alex Ramsay.

Jaro inledde halvleken fint men  RoPS lyckades med målskyttet genast i det första anfallet i den 51:a minuten. Ett inlägg från Sami Sipola studsade elakt just framför Thomas Olsen i Jaromålet och Jarokeepern lyckades inte fånga bollen. Returen hamnade hos blåtröjorna och Rasmus Degerman sköt in bollen i det nedre hörnet och matchen stod 1-1.

Fyra minuter senare fick RoPS en straffspark, när Toró försökte skydda bollen ut över kortlinjen, men  träffade  Lutumba-Pitah med armbågen och resultatet blev en straff. Innan straffen kunde slås tappade domaren Jani Laaksonen trådarna och ilsknade till på Jarospelarna. Laaksonen delade ut hela tre varningar och de två sista åt Sotelo och Jaro tvingades spela med två man mindre. Till slut lugnade situationen ner sig så pass att Simo Roiha säkert kunde slå straffen i mål och matchen stod 2-1.

I den 71:a minuten gjorde Jaro två byten när Toró och Remesaho fick ge plats åt Abin Björksksog och Tyler Reid, som därmed var tillbaka efter sin långa skadeperiod.

I den 77:e minuten kom Samuel Haglund i byte och in i stället kom en i Ettan debuterande Simon Uusitalo.

RoPS tredje mål kom i den 79:e minuten. Thomas Olsen räddade snyggt det första skottet men returen hamnade på en bricka för Simo Roiha, som fick en lätt uppgift att rulla in bollen i tomt mål. 3-1 blev också matchens slutresultat och poängen stannade därmed i Rovaniemi.