Tung förlust för Jaro mot EIF

Jaro lyckades inte ta en andra seger på raken utan poängen stannade i Ekenäs efter ett mål av Boubacar Kinda.

För Jaro fattades anfallarna Alibek Aliev, som är avstängd, samt Seth Paintsil och Serge Atakayi som bägge är skadade. Josue Soto var för första gången med från start i en match i Ettan då han intog positionen som offensiv mittfältare.

Jaro inledde matchen mycket nervöst och under de inledande minuterna överlät gästerna bollen åt hemmalaget flera gånger vid farliga lägen. Vid ett sånt tillfälle fripspelades Sasa Jovovic men Emil Öhberg räddade det låga skottet med fötterna.

Jaros första situation kom efter en kvarts spel då en lågt slagen hörna gick till Alberto Alvarado Morin, men mexikanen blev tvungen att tänja sig för att nå nollen och skottet gick ordentligt över.

Efter den svaga inledningen kom Jaro bättre in i spelet och tog mer kontroll över bollen men man hade stora problem att skapa målchanser.

EIF fick däremot sin andra toppchans i den 23. minuten men Öhberg lyckades ingen rädda skottet som slogs inne i straffområdet.

Jaro byggde upp sin bästa chans efter en halvtimmes spel då Morin sprang på en djupledsboll och slog en låg passning in i straffområdet. Papa Niang var nära att få iväg ett skott men Johan Estlander kunde täcka. Bollen gick till Jamar Dixon och dennes skott från straffområdesgränsen gick via foten på en försvarsspelare till hörna.

EIF lyckades också få bollen i mål ett par minuter före pausvilan men målet godkändes inte p.g.a. ett brott mot Öhberg. Matchen stod alltså mållös i pausen.

I den 53. minuten misslyckades Jaros offsidefälla och Boubacar Kinda kom halft igenom men Öhberg räddade igen fint.

Jaro fick flera hörnor under matchen men dessa ledde sällan till nåt farligt. Efter en dryg timmes spel kom ändå Jamar Dixon åt att nicka ur ett bra läge, men bollen gick utanför.

EIF gick upp i ledning i den 74. minuten. Hemmalaget anföll snabbt från den egna planhalvan och Kinda kom igen halft igenom, fick iväg ett lågt skott som gick i mål vid den främre stolpen, 1-0.

EIF var nära att utöka sin ledning några minuter senare då Tamas Gruborovics frispelades men Jaros bästa spelare för dagen, Öhberg, räddade till hörna.

Jaros bästa chans att kvittera matchen kom 10 minuter före slutet då Niang kom åt att nicka på ett inlägg av Dixon, men igen en gång förbi.

Jaro lyckades inte få igång nån ordentlig slutspurt och de anfall som såg lovande ut slutade i flertalet fall i offside. Beskrivande för problemen i Jaros anfallsspel är att laget inte lyckades få iväg ett enda skott mot mål.

Matchen slutade i en 1-0 seger för EIF.

Jaros följande match spelas inkommande söndag då Västra planen gästas av GrIFK. Matchen inleds klockan 13.30.