Tudelad match när KTP vann över FF Jaro i Kotka.

Även om FF Jaro var tvunget att göra flera förändringar i öppningselvan på grund av skador kom spelet bra igång i första halvleken. Den andra halvleken var FF Jaros sämsta under säsongen och slutresultatet 3 – 1 ( 0 – 1 ) var till slut helt rättvist.

FF Jaro inledde bra och dominerade spelet redan från början. Den första målchansen kom efter 9 minuter när Joni Remesaho kunde skjuta från bra läge men bollen hamnade i sidonätet. Lite senare hade Axel Vidjeskog ett läge med vänstern men skottet blev för löst. Luis ” Macue ” Robles mål på hörna efter 19 minuter dömdes bort när bollen hade varit över kortlinjen. Lite senare nickade Darvin Chavez bollen lite förbi framstolpen på en hörna.

FF Jaros ledningsmål var mycket nära i den 36 minuten när Jahir Barraza sköt ett mäktigt långskott från fyrtio meter men målvakten lyckades boxa bollen till hörna. Matchen första mål kom till slut på första halvlekens tilläggstid när Axel Vidjeskog skickligt sköt bollen i krysset efter en hörnsituation. Matchen stod 0 – 1 till FF Jaro i halvtid.

Om den första halvleken dominerades av FF Jaro så var den andra halvleken hemmalaget KTP:s. Hemmalaget höjde pressen och redan från början blev FF Jaros försvar hårt pressat. Även om KTP hela tiden skapade chanser fick FF Jaro inte ordning på sitt försvarsspel. Det var bara en tidsfråga när KTP skulle kvittera. I den 63 minuten fick den just inbytta Tuukka Kurki en passning av Antti Mäkijärvi och kunde svänga och skjuta bollen i mål förbi Ville Seppä, 1 – 1. I nästa anfall endast några minuter senare avancerade Matias Lindfors på västerkanten och passade till en fri Mäkijärvi som sköt bollen i mål till 2 -1. FF Jaros odisciplinerade och svaga spel i andra halvleken ledde till att KTP gjorde ännu ett mål när Tuukka Kurki fastställde slutresultatet till 3 – 1 i den 88 minuten bakom FF Jaros välspelande målvakt Ville Seppä.

Den unga Samuel Uusitalo spelade sin andra seriematch i öppningselvan och fyllde sin plats mycket bra.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

Vi var tvungna att göra många ändringar i öppningselvan men vi spelade ändå en bra första halvlek. Vi kunde ha gjort flera mål på de chanser vi hade. I pausen talade vi om att KTP säkert kommer att höja pressen och att vi måste vara vakna. Jag vet inte varför det inte blev så och andra halvleken var på alla sätt och vis mycketdålig och vi tappade spelet helt och hållet.

KTP:s assisterande tränare Ossi Virta:

– I första halvleken fick vi inte press på FF Jaros mittfält. Vi gick igenom saken i pausen och vi började hitta utrymme på kanterna och senare också i mitten. I den andra halvleken såg anfallsspelet ut så som vi vill att det skall vara.

FF Jaros nästa match är på lördagen den 14.09. kl. 15:00 på Jakobstads centralplan. Motståndare då är serieledarna FC Haka.

FF Jaro: Ville Seppä, Darvin Chavez, Toni Takamäki, Samuel Uusitalo, Walter Moore, Anthony Dafaa ( 73 min. Jim Myrevik ), Luis Robles, Jaakko Alasuutari ( 61 min. Jonas Emet ), Joni Remesaho, Axel Vidjeskog ( 84 min. Otto Hirvonen ), Jahir Barraza.

Bytesspelare: Topi Valtonen, Pavle Milosavljevic