Tredje vinsten för Jaro – Eissele målskytt igen

Jaro tog sin tredje vinst på raken i Uleåborg. OPS föll med siffrorna 0-1 (0-1) efter mål av Christian Eissele.

Calle Löf hade gjort en förändring i truppen efter vinsten mot Gnistan. Markus Kronholm saknades på grund av skada och ersattes av Antonio Hotta. För Hotta var det första gången i öppningselvan i en match i Ettan.

Matchen inleddes med en hel del avbrott och speciellt Brock Messenger blev föremål för en del hårda tacklingar i matchinledningen.

Första chansen i matchen kom efter ca 15 minuters spel. Walter Moore gav en fin genomskärande pasning mot en framrusande Eissele. Han kom åt att skjuta inne i straffområdet men  Dennys Rodrigues kunde rädda det studsande skottet.

Matchens enda mål kom i den 25:e minuten när Thomas Kula från egen planhalva gav en fantastiskt fin passning in mellan mittbackarna. Passningen nådde Eissele som snyggt sköt bollen upp i det främre krysset och matchen stod 0-1. Målet var Eisseles nionde för säsongen och han har nu gjort mål i tre matcher på raken. Eissele steg också med fullträffen upp till en delad andra plats i Ettans målbörs.

Ett par miuter innan pausvilan fick Jaro igen en fin chans. Nikolaos Kousidis lurade motståndarna snyggt och passade Eissele inne i straffområdet. Augustine Jibrin rev ner Eissele men domaren Janne Sjöbren upptäckte ingenting regelvidrigt i situationen.

Genast efteråt tacklade Martin Pavez fult Eissele mitt på planen och drog på sig en varning.

Den bästa chansen förOPS i matchen kom efter ca en timmes spel när Costa efter ett snabbt anfall fick möjlighet att nicka sex meter från målet, men bollen gick högt över målburen.

20 minuter innan slutet var Jonas Emet nära att föra upp Jaro i en tvåmåls ledning när en passning från Jibril till målvakten blev för kort och Emet fick foten emellan. Men Rodrigues lyckades avvärja situationen med en gnutta tur.

Den andra halvleken blev betydligt jämnare än den första och även hemmalaget OPS lyckades skapa halvchanser framför Jaros mål. Jarospelarna täckte dock alla skott föredömligt och Eml Öhberg i Jaromålet tvingades inte ingripa i spelet så värst många gånger under matchen.

Tre minuter innan slutsignalen var Eissele nära att slutligt avgöra matchen när han aningen turligt lurade en försvarare och ensam kom igenom men bollen tog oturligt i stolpen.

I slutet av matchen inträffade för Jaros del en beklaglig situation när Kousidis fick sin andra varning för kvällen för maskning och han är därmed borta från Jaros nästa match.

På tilläggstid serverade Eissele ännu inbytte Kevinb Larsson en mycket fin chans men Larssons skott blev svagt och Rodrigues kunde lätt rädda

Matchen slutade med en 1-0 vinst för Jaro. Vinsten var Jaros tredje raka och det var redan fjärde matchen i rad som Jaro höll nollan bakåt.