TPS för starkt för Jaro

Serieledande TPS lämnade inget oklart i matchen mot Jaro, då laget gjorde 3 mål redan före pausen. Matchen slutade också 3-0 (3-0).

TPS visade sin farlighet redan i de inledande minuterna. Efter att 7 minuter spelats frispelade Mikko Hyyrynen Ilari Mettälä med en fin engångsberöring men denna situation räddade ännu Emil Öhberg. Den påföljande hörnan slagen av Onni Valakari nickade Hyyrynen i mål och matchen stod 1-0.

En dryg minut senare skadade sig Pavle Milosavljevic på mittfältet då han bröt ett TPS anfall och TPS kunde därför kontra snabbt. Oskari Jakonen bröt sig igenom och Öhberg räddade det första skottet med sina fötter men Mettälä var först framme på returen och satte bollen i mål, 2-0. Milosavljevic skadade sig tur nog inte farligt i situationen.

En inåtskruvad frispark av Valakari efter 20 minuter blev verkligt farlig och träffade överliggaren.

Då 33 minuter spelats tappade Jaro bollen på den egna planhalvan och TPS svängde snabbt spelet. Valakari arbetade sin fot fri utanför straffområdet och fick iväg ett lågt skott som gick förbi Öhberg och i mål. Siffrorna var därmed 3-0 och det stod klart vem som kommer att vinna matchen.

Jaros första farliga situation kom i den 54. minuten då Christian Eissele passade vägg med Kula som kom fri inne i straffområdet men skottet gick förbi TPS-målet.

Bägge lagen hade sina situationer i den andra halvleken men TPS var hela tiden lite farligare än gästerna. Välspelande Valakari träffade ännu stolpen en gång och bollen gick i en hörnsituation i Jaro-målets överliggare.

Jaros bästa chans kom då Eissele frispelade Paintsil inne i straffområdet. Ghanaiten sökte bra skottläge i lugn och ro, men tog för lång tid på sig och TPS-försvaret hann emellan.

Det gjordes inga mål i den andra halvleken och matchen slutade därmed i en 3-0 seger för TPS.