Tomi Kärkkäinen ny chefstränare i Jaro

Tomi Kärkkäinen ny tränare i Jaro. Calle Löf kommer att fungera som andretränare.

48-årige Tomi Kärkkäinen är bekant för jakobstadsborna sedan den aktiva spelarkarriären eftersom han representerade FF Jaro åren 1990-92. Dessutom spelade Kärkkkäinen i JBK säsongen 2002. I Veikkausliiga spelade Kärkkäinen totalt 43 matcher och stod för tre fullträffar. Kärkkäinen har också erfarenhet av internationell fotboll efter att ha spelat med norska Skjetten i norska andradivisionen åren 1997-98.

2003 blev Kärkkäinen tränare i Vasa IFK  och under hans ledning steg VIFK till Ettan i slutet av säsongen 2005. Säsongen 2008 blev flyttade Kärkkäinen till tränarsysslan i VPS. VPS placerade sig på 11:e plats i serien med 14 lag med Kärkkäinen som tränare. Kärkkäinen avgick från VPS efter endast 5 omgångars spel säsongen 2009. Efter det har han tränat SJK säsongen 2010 och återigen VIFK säsongerna 2011-16. Kärkkäinens avtal med Jaro är ettårigt.

Tomi Kärkkäinen är nöjd när avtalet nu är klart.

- Jag är verkligen nöjd med att få möjlighet att jobba i en så traditionsrik förening. I Jaro förpliktigar traditionen till en viss spelstil så vi kommer åtminstone inte att börja med någon spark-och-spring fotboll, kommenterar en synbart nöjd Kärkkäinen.