Testkontrakt med Inalien

Wilterlynd Inalien som testspelat för FF Jaro har skrivit på ett tvåmånaders testkontrakt med en föreningsoption för resten av säsongen.

FF Jaro har skrivit på ett kontrakt för februari och mars med Wilterlynd Inalien. Inalien får därmed möjlighet att visa upp sitt kunnande bl.a. i matcherna i finska Cupen. Kontraktet har även en option för resten av säsongen som föreningen kan ta ibruk efter testperioden.

Inalien själv är nöjd med kontraktet och motiverad att visa sitt bästa.

- Jag är verkligt nöjd att få denna möjlighet. Jag kommer att varje dag jobba hårt för att visa att föreningen gjort rätt val. Min styrka på plan är snabbheten och jag älskar att gör mål, berättar Inalien.

FF Jaros förste tränare Niklas Käcko ser mycket potential i Inalien.

- Under de första träningarna syntes det att Will var aningen fundersam över var han hamnat. Efter det har han gått framåt hela tiden. Jag tycker att han har de vapen som en anfallare behöver ha. Hans första steg är verkligt snabba och han vill göra mål. Han kan ockå hitta chanser inne i straffområdet. Vi har nu en fantastisk chans att få se honom i verkliga matcher. Speciellt anfallare kan vara svåra att bedöma enbart under träningar och man måste få se dem i verkliga situationer. Det är på så vis en bra sak att avtalet har en prövotid och att  vi nu har många matcher när vi får se honom i matchsituationer. Och Inalien kommer också att hitta vår rytm och lär känna sina lagkamrater bättre. Det är ju fråga om en ung spelare som nu spelar första gången i ett representationslag, beskriver Käcko nyförvärvet.

Man försöker nu få Inaliens speltillstånd i skick redan till lördagens match i Finska Cupen mot MYPA