Seger förde upp Jaro i serieledning

Jaro fortsätter sitt starka spel på bortaplan och laget hämtade hem tre poäng från Joensuu efter mål av Samuel Haglund och Macauley Chrisantus i den andra halvleken. Jaros segersiffror skrevs 0-2 (0-0) och segern förde upp Jaro i serieledning.

Jimmyn Wargh hade gjort två förändringar i Jaros öppningselva jämfört med Gnistan-matchen. Johan Brunell återfanns inte idag i laguppställningen och hans plats i mittförsvaret togs av Marcel Wargh och Samuel Haglund ersatte Alex Ramsay i anfallet.

Jaros första chans efter 12 minuters spel. Tuomas Lähdesmäki passade fram en fint löpande Krists Gulbis och Macauley Chrisantus fick möjlighet att förlänga hans inlägg men bollen gick aningen förbi den främre stolpen.

Den första halvleken kännetecknades som helhet betraktad av ett noggrannt spel och konstgräsplanen i dåligt skick gav matchen en extra krydda. Ingetdera lagen hade egentligen någon direkt målchans i den första halvleken.

Hemmalaget JIPPO kunde några gånger få till inlägg från relativt fina lägen men Jaro försvarade noggrannt sitt straffområde.

Jaros kanske farligaste chans kom fem minuter innan pausvilan när Tuomas Lähdesmäki efter ett snabb kontring hittade Samuel Haglund med ett lågt inlägg ca tio meter från målet men en försvarare hann täcka skottet och Haglund fick inte heller bästa möjliga träff på bollen.

Lagen gick till pausvila med siffrorna 0-0.

Jaro tvingades i paus göra ett byte när Gulbis lämnade planen och ersattes av Samuel Uusitalo

Jaro gick upp i ledning i den 51:a minuten. En hörna av Juuso Aalto hamnade vid den bakre stolpen och Chrisantus vann en höjdduell och fick till en fin nick. Jiri Sorsa lyckades med nöd och näppe rädda nicken och Haglund kunde nicka in returen från närhåll. Hemmalagets försvar lyckades städa undan bollen men först bakom mållinjen och domaren såg att bollen gick i mål och Jaro ledde med 0-1.

Fem minuter efter öppningsmålet sköt Soteloc ett snyggt skott och Sorsa kunde med viss svårighet rädda bollen till en hörna.

JIPPOs kvittering var nära efter en timmes spel när Tykkyläinen fick till ett inlägg inne i straffområdet och bollen hamnade hos Joon Hiltunen. hans försök fråmn femmeters linjen misslyckades  och till all lycka för Jaro gick bollen klart förbi.

I den 66:e minuten kom jaros andra mål. Haglund skaffade Jaro en frispark från kanten, som Aalto snyggt skruvade mot den bakre stolpen och där kunde Chrisantus från någon meters håll styra in bollen och jaro ledde med 0-2. Målet var säsongens första för Chrisantus och nigerianen, som redan i föregående match gjorde ett fint intryck, fick äntligen sin belöning.

En kvart innan slutet gjorde Jaro ett dubbelbyte. Alex Ramsay och Jim Myrevik kom in istället för Chrisantus och Aalto.

Fem minuter innan slutet kom Albin Björkskog in i stället för målskytten Haglund.

Jaro stod igen för en stark insats i en bortamatch och hela laget försvarade sig disciplinerat och bevaka noga sin tvåmålsledning och Thomas Olsen i Jaromålet behövde inte under matchen göra någon verklig toppenräddning.

Matchen slutade med seger för Jaro med siffrorna 0-2 och Jaro gick därmed upp i serieledning, när största delen av lagen spelat sju matcher.

Patrick Byskata var nöjd efter matchen när han intervjuades i Ruutu+

– En fantastisk känsla, tre poäng från en svår plats. Vi kämpade väl och lyckades ta bort JIPPOs styrkor och gjorde två fina mål. Jag tycker vi gjorde bra 90 minuter. Vi måste vara nöjda eftersom vi leder serien, men ändå aningen besvikna eftersom vi kunde ha några poäng till. Serien är dock lång och vi tar en match i gången, kommenterade Byskata.