Säsongens tredje derby slutade oavgjort

I säsongens tredje derby var insatserna höga speciellt då för KPV, eftersom det för dem var väldigt viktigt att hållas kvar i toppstriden. FF Jaro å sin sida ville få en fortsättning på sin vinstrad och därmed spela om en så bra placering i tabellen som möjligt.

Båda lagen saknade spelare i uppställningen och speciellt avsaknaden av  Wasilly Tshibasu i KPV märktes i lagets anfallsuppbyggnad. Jaro saknade inga nya spelare sedan senaste match och Jonas Emets comeback i öppningselvan var den enda förändringen.

Matchen inleddes nervöst från båda hållen och misstag skedde här och där. Redan i den tredje minuten kunde  KPV anfallaren Irakli Sirbiladze bryta en jJaropassning och fick möjlighet att skjuta inne i straffområdet. Men hans skott gick förbi målet.

De första 20 minuerna hade KPV ettlitet övertag och laget spelade mycket rätlinjigt bollen till anfallet och det  blev därefter hård kamp om andrabollen. Men Jaro var vaket i dessa situationer genast från matchinledningen.

Efter svårigheterna i inledningen började Jaro få tag i matchen igen och skapa längre anfall. Seth Paintsil fick några gånger visa sin snabbhet och han kunde i den 28:e minuten med lite mera tur ha fört upp jaro i ledning. Denna gång kunde KPV-målvakten Joonas Myllymäki rädda med en vältajmad utrusning.

Även Markus Kronholm fick efter en vältajmad löpning chans att slå bollen i mål men skottet gick över.

I slutet av den första havleken skapade Jaro ett flertal chanser och dominerade totalt det som skedde på planen. Men det sista saknades och lagen gick till pausvila med stälningen 0-0.

Inledningen av den andra halvleken gick mer i de grönas regi och fem minuter in i den andra halvleken hade KPV flertalet halvfarliga chanser varav en räddades på mållinjen av Charalampos Chantzopoulos

Efter cirka 65 spelade minuter hettade matchen till ordentligt då Walter Moore visades ut efter en hård tackling på mittplan. I situationen avancerade Moore på mittplan med stod för en dålig touch. Han försökte därefter rädda situationen med en glidtackling som blev både hård och farlig. Huvuddomare Mattias Gestranius tvekade inte och drog genast fram det röda kortet.

Fem minuter efter det röda kortet fick Jaro en straff emot sig då Adam Vidjeskog ställt sig i vägen för KPV:s Savic framfart. Straffansvaret föll på rutinerade Henri Myntti som krutade bollen stenhårt i stolpen. Returen höll också på att bli farlig, men Henrik Heiermann var inte helt med på noterna och sköt förbi målet.

Under matchens sista halvtimme radade KPV upp flertalet bra chanser mot det decimerade Jaro. Främst hörnor visade sig vara farliga då KPV anföll och strax före ordinarie matchtids slut höll Karlebylaget på att få in bollen i mål då en KPV-spelare fick dra till med halvvolley från straffområdsgränsen. Situationen, som uppstått efter en hörna, reddes ändå upp av Emil Öhberg som stått för en solid match.

Jaros bästa chanser i andra halvlek kom via fasta situationer. Närmast mål kom man då Christian Eissele kom till nickläge på en hörna. Nicken gick ändå över KPV-målet. Samme Eissele lyckades även skaffa ett bra frisparksläge strax utanför KPV:s straffområde. Thomas Kulas frispark blev ändå misslyckad och gick förbi mål.

Även Irakli Sirbiladze var nära att peta in bollen i mål då han fritt fick försöka från fem meters avstånd. Georgiern lyckades ändå inte få ordning på skottet som gick över Jaromålet.

Närmare än så kom varken KPV eller Jaro ett vinstmål och säsongens tredje och sista derby slutar med att lagen delar på poängen.