Säsongen slutade med en förlust i isiga förhållanden

FC Haka var starkare än FF Jaro, när den sista omgången för säsongen spelades i Jakobstad. Matchen, som spelade i isiga förhållanden, bjöd på många chanser men till slut var det valkeakoskilaget som for iväg med de tre poängen med resultatet 1-2. Därmed vann Haka alla de inbördes matcherna med målskillnaden 1-5.

Det fann en stor risk att matchen skulle flyttas eftersom kölden och slaskvädret hade gjort Centralplanen vit. Efter att ha diskuterat med båda lagen beslöt ändå Toni Pohjoismäki att förhållandena var sådana att  matchen kunde spelas.

Det verkade som om de speciella förhållandena skulle passa Haka bättre i inledningen av matchen. Laget lyckades skapa flera chanser framför Jaromålet efter snabba kontringar men dåliga avslut och Emil Öhbergs fina insatser tillsammans med uppoffrande spel från rädtröjorna hölla matchen oavgjord. I den första halvleken kom det endast ett mål och det var på sätt och vis ödets ironi att den avgörande felpassningen skulle komma från Emil Öhberg, som annars har en fantastisk säsong bakom sig. Öhberg öppning blev svag och Haka-spelaren Tuomas  Lähdesmäki kom emellan. Hans fina skott smet förbi Öhberg och Haka kunde gå till ledning innan pausvilan.

Men inte heller Jaro var utan chanser men stjärnorna stod inte i rätt position för Jim Myrevik och Felix De Bona. Men den som hade mest otur med stjärnorna var nog ytterbacken Kevin Peth, som efter en fin soloräd drog på ett snyggt skott i Hakastolpen.

I den andra halvleken kom Jaro ut för att  kvittera men Haka kunde stå emot Jaroanstormningen. När ca 20 minuter spelats av den andra halvleken fällde Pavle Milosavljevic Hakaspelaren Pekka Lagerblom inne i straffområdet. Hakaförsvararen Jami Kyöstilä fick möjlighet att skjuta straffen och göra sitt första mål i Ettan. Kyöstilä har  hunnit spela hela 46 matcher i Ettan under fyra säsonger innan straffmålet. Om Kyöstiläs mål var efterlängtat i Valkeakoski så kan man nog säga detsamma om Jim Myreviks första mål. Myrevik som fick priset som bästa spelare under säsongen och därmed vann en klocka värd över 2200 euro från Smedlunds guldsmedsaffär. Esses svar på Lionel Messi gjorde sitt första mål i Ettan i den 73:e minuten när Felix De Bonas bicycleta tog i den bakre stolpen och studsade via Myreviks fot i mål. Den som sett Myreviks målfabrikation i JBK senaste säsong kan förstå att just på det viset skulle det första målet i Jaro komma.

I slutet av matchen hade båda lagen sina chanser och Jaro fick bollen ytterligare en gång i stolpen men Valkeakoskilaget förde till slut hem poängen till Birkaland med resultaet 1-2.