Olusanya Jaros hjälte i S:t Michel

Jaro dominerade klart mot MP, men det såg länge ut som om poängen efter Aatu Manninens fullträff, skulle stanna i S:t Michel. Men den sista kvarten vände Jaro med våld matchen och stor hjälte blev Anthony Olusanya, som stod för Jaros båda mål. Matchen slöt i en Jaroseger med siffrorna 1-2 (1-0).

FF Jaros tränare hade gjort en förändring i öppningselvan efter matchen mot Gnistan eftersom Will Inalien tog Jim Myreviks plats i öppningselvan. Dessutom var Topi Järvinen tillbaka i laguppställningen. Matchen fick en tilläggskrydda i och med att matchen spelades för tomma läktare på grund av coronaläget i S:t Michel.

Matchens första riktiga chans kom i den femte minuten när Guillermo Sotelo vid straffområdesgränsen fick tag på ett inlägg från Joni Remesaho. MP försvaret kunde endast halvt bryta Sotelos inlägg och den andra ytterbacken Jean Mabinda fick möjlighet att skjuta ur ett fint läge. Men Mabindas första mål i Jarodressen blev ännu att vänta på sig efter att skottet stoppades av hemmalagets försvar.

Några minuter senare hittade Markus Kronholms fina passning Remesaho som passade snett bakåt till Inalien. Will lyckades inte skjuta på första beröringen och situatuionen rann ut i sanden.

De första tio minuterna dominerades klart av Jaro, men hemmalaget var ändå nära att gå upp i ledningen i den 12:e minuten när Walid Abdelalins inlägg såg ut att nå huvudet på den erfarne Dudus vid femmeters gränsen, men anfallaren missade bollen.

Jaro fortsatte att hålla greppet om matchen och efter en kvart pressade Jaro bollen bort i försvarszonen och Remesaho spelade snabbt vidare till Kähkönen. Kähkönen hittade Inalien inne i straffområdet, som returnerade bollen till Kähkönen. Kähkönens skott gick efter en liten studs mot det främre hörnet, men Jonne Uronen kunde rädda.

Ett par minuter senare mitt i Jaropressen slog hemmalaget till. Aatu Manninen fick ostört skjuta från ca 30 meter och bollen smet förbi Emil Öhberg och matchen stod 1-0

Efter dryga 25 minuter var Anthony Olusanya nära att nå bollen inne i straffområdet. Vincent Bikana hindrade Olusanya med armen och när domaren Oliver Reitala inte såg någonting straffbart i situationen, klarade sig hemmalaget ur situationen.

En minut innan pausvilan tog Toró hand om bollen i anfallszonen och Inalien passade fram Olusanya till ett skottläge, men denna gång gick Olusanyas skott med vänstern en meter över målet.

Hela första halvlek dominerades klart av Jaro, men det syntes inte på resultattavlan utan MP gick till pausvilan i en 1-0 ledning.

Jaro gjorde i pausen ett byte när Topi Valtonen ersatte Emil Öhberg i målet.

I den andra halvleken var det Toni Takamäki som blev den första att försöka göra mål, när han i den 52:a minuten nickade en fin hörna från Sotelo, men Takamäkis nick från dryga fem meter gick utanför.

Efter en timmes spel fick Jaro en sidofrispark som Kronholm levererade mot det bakre delen av straffområdet. Inalien nickade, men hans nick gick förbi.

I den 65:e minuten gjorde Jaro sitt andra byte när Oskar Sandström ersatte Jean Mabinda. I och med det bytet ändrade Jaros uppställning till 3-5-2.

Genast efter bytet stal Jaro turligt bollen i anfallszonen och Olusanya passade fram Remesaho till en fin skottchans, men även denna gång smet skottet förbi den främre stolpen.

I den 72:a minuten fick MP en hörna som Jaro snabbt kontrade på. En perfekt crossboll av Kronholm hittade Remesaho som nickade bollen vidare in i straffområet till Olusanya. Olusanya sköt inte direkt utan tog ner bollen och försvararna hann emellan.

Jaros tredje byte kom i den 74:e minuten när Topi Järvinen kom in i stället för Remesaho. Järvinen serverade också direkt efter inhoppet ett inlägg med vänsterfoten som gav Inalien en fin chans, men anfallarens nick ur en aning svår vinkel gick över.

I den 77:e minuten fick Jaro till slut den välförtjänta kvitteringen. Järvinen spelade fantastiskt efter sitt inhopp och var hade en stor andel i Jaros lyft under den sista kvarten. Järvinen fintade bort sin försvarare i straffområdeshörnet, avancerade in i straffområdet och passade längs marken till Olusanya. Olusanya sköt på andra beröringen mot det bakre hörnet och matchen stod 1-1. Olusanya gjorde därmed mål sjunde matchen i rad.

Men Olusanya hade inte sagt sista ordet ännu i matchen. Den mycket formstarke anfallaren hade beslutat sig för att avgöra matchen till Jaros fördel. Efter en hård kamp kunde Jaro spela in bollen till Inalien framför försvarslinjen. Inalien lyckades flytta bollen i sidled till Olusanya, som tog sig förbi försvararen och sköt ett hårt skott med vänstern upp i det främre krysset och Jaro gick upp i en 1-2 ledning. Målet som kom i den 84:e minuten var Olusanyas 10:e mål i årets serie.

MP hade i den andra halvleken hamnat att nästan bara försvara sig, men ett par minuter efter Jaros ledningsmål fick Mp ändå en farlighet tillstånd inne i Jaros straffområde. Men Takamäki och Toró spelade uppoffrande i situationen och räddade Jaro.

I den 89:e minuten gjorde Jaro sitt sista byte när Severi Kähkönen gjorde plats för Jim Myrevik.

När lagen spelade den andra tilläggsminuten skrämde MP upp Jaro ordentligt. Reetu Räsänens inlägg hittade Forsell, men hans nick gick som tur var för Jaro högt över.

Forsells nick var det sista som hände i matchen och Jaro kunde med vissa svårigheter ta en seger och och tre otroligt viktiga poäng med sig hem från S:t Michel.