Ligaplats ännu möjlig

Det finns ännu möjligheter för Jaro att spela i ligan 2017. Det förutsätter att Jaro vinner lördagens hemmamatch mot Grankulla IFK och TPS förlorar i Åbo.

Om resultaten går Jaros väg på lördag är Liga Jaros ordförande Harald Finne beredd att sända en överklagan till idrottens besvärsnämnd om den förlorade poängen i 1–1-matchen mot AC Oulu den 3 juli. Resultatet ändrades till en 0–3-förlust med hänvisning till att Jaro hade spelat med för många utlänningar. 

Allting handlar om synen på Jamar Dixons medborgarskap och där säger Finne att frågetecknen nu har rätats ut. 
- Alla papper är äntligen klara. Vi har fått brev från Jamaika att Dixon är jamaikansk medborgare, eftersom hans pappa kommer från Jamaika. Det här är alltså ett konstaterande och handlar inte om att han skulle vara tvungen att ansöka om medborgarskap, säger Finne. 

Enligt Finne är Jaro redo att skrida till verket genast efter Jaros hemmamatch mot Grankulla IFK på lördag. 
-  Besvärstiden går ut klockan 24 natten till söndag, säger Finne. 

Om Jaro vinner mot Grankulla, och TPS förlorar mot Ekenäs, hamnar lagen på samma poäng ifall poängen från Oulu-matchen fås tillbaka. I så fall skulle Jaro också ha en bättre målskillnad än TPS, bli serietvåa och få kvala till ligan. 

Vad händer om besvärsnämnden inte hinner fatta ett beslut innan kvalmatcherna som ska spelas på onsdag och lördag nästa vecka?
-  Då måste ligan spelas med 13 lag 2017 om det inte blir så att något lag blir utan licens, säger Finne.