KPV vann första mötet

KPV gjorde i båda halvlekarna ett mål och vann därmed träningsmatchen mot FF Jaro med 2-0 (1-0).

Jaro var nära att göra mål redan i det första anfallet när bollen efter några passningar spelades till Walter Moore, som gav ett lågt inlägg in framför målet, men Axel Vidjeskog lyckades inte få en ordentlig träff på bollen.

Efter denna första chans tog KPV över spelet och det varit en lång matchpaus märktes i några Jarospelares framträdanden. Speciellt Enoch Banza ställde till det för rödtröjorna ute på sin kant

I den 18:e minuten kom Banza in bakom Jaros försvarslinje. Banzas skott studsade från ribban tillbaka in på plan och Yessey Mena såg ut att komma först på returen. Walter Moore kom dock tufft i ryggen på Mena men Jaro klarade sig ur situationen utan baklängesmål eller straff.

I den 23:e minuten gjorde KPV ett välförtjänt ledingsmål. Moore höll redan på att få tag på bollen inne i det egna straffområdet men fälldes och hela bortalaget väntade på en frisparksavblåsning. Någon sådan kom aldrig och Joni Mäkelä kunde skjuta från några meters håll. Bollen studsade från ribban tillbaka in på plan och Gussev kunde nicka in 1-0.

Genast efter målet fick Severi Kähkönen en verkligt fin chans att nicka in en kvittering. Jaro byggde upp ett långt anfall först ute på högerkanten. Bollen spelades sedan tillbaka till Darvin Chavéz, som för dagen spelade stopper. Moore tog behärskat ner krossbollen från Chavéz och gav ettinlägg med högerfoten. Kähkönen kom åt att nicka mellan mittbackarna men bollen gick aningen förbi.

Under första halvlekens sista kvart ändrade Jaro en aning på uppställningen på mittfältet och Luis Robles flyttade ner bredvid Anthony Dafaa på botten av mittfältet medan Jonas Emet fick en tydligare offensiv mittfältsroll. I och med förändringen tog Jaro över spelet och i slutet av den första halvleken var det gästerna som dominerade. Jaro kunde ändå inte riktigt skapa klara chanser och därmed gick lagen till pausvila med KPV i en 1-0 ledning.

Inför den andra halvleken gjorde Jaro ett par förändringar. Dafaa, som fick en lindrigare skada i den första halvleken, gick ut och Jim Myrevik kom in. Jaro bytte även målvakt när Topi Valtonen gav över till Ville Seppä.

Seppä tvingades agera redan efter fem minuters spel när Mena, efter ett bolltapp från Jaro, kom fri igenom. Seppä räddade dock med foten och Mena lyckades inte styra returen mellan målstolparna.

Efter en timmes spel kom matchens andra fullträff. Robles tappade bollen på mittfältet och Mena var på väg igenom innan Robles lyckades riva farten av Mena. Situationen fortsatte dock in i straffområdet där Johan Brunell såg ut att bryta helt rent, men domaren visade på straffpunkten till Jarospelarnas stora förvåning. Milos Josimov sköt straffen säkert i mål och matchen stod 2-0.

Jaro gjorde ett byte i samband med målet när Otto Hirvonen tog Jusa Ihalainens plats ute på plan. Några minuter senare ersatte Papa Niang Joni Remesaho. Niang klev också på ett synligt sätt direkt in i matchen när han med en fantastisk passning hittade Axel Vidjeskog , som nästan blev fri men hans skott gick rakt på målvakten.

En dryg kvart från slutet fick Jaro sin bästa chans i matchen, när Axel Vidjeskog ute på kanten använde ett par KPV-spelare som slalomkäppar och gav ett lågt inlägg in framför målet. Bollen studsade till slut till Jim Myrevik som fick avlossa ett skot från ca fem meters avstån mot ett nästan tomt KPV mål. Men skottet gick över.

I den 77:e minuten gjorde Pavle Milosavljevic comback på planen när han ersatte Jonas Emet. Även KPV gjorde ett flertal byten under den andra halvleken.

Jaro fick ännu under slutskedet av matchen några fina chanser men ineffektiviteten fortsatte och rödtröjorna lyckades inte få in bollen i mål.

FF Jaros tränare Niklas Käcko såg ändå en hel del positiva saker i matchen.

– Det var en bra träningsmatch även om resultatet inte var det önskade. Darvin Chavéz och Luis Robles spelade båda idag sin första hela match för säsongen. Båda är ännu aningen rostiga men de är inte långt från full kapacitet och de bättrade på ju längre matchen pågick. För Robles är det också något helt nytt att spela på konstgräs. Även Dafaa saknade spelkänsla och på honom syntes det kanske bäst.

– Som lag har vi ännu mycket att jobba med både anfalls- och försvarsmässigt. Vi hade alltför många dåliga passningar och vi gjorde inte mål på vaåra chanser, vilket varit typiskt för oss. Det märks även att vi inte på topp har någon spelare som kan hålla bollen. Därav följer att våra anfall ofta blir alltför korta. Valerio Anastasi kommer nu ikväll till Jakobstad och vi hoppas att han kan hjälpa med detta. Det betyder samtidigt att Will Inalien tvingas söka spelplats någon annanstans, kommenterade Käcko.

FF Jaro och KPV möts på nytt  om två veckor 23.3 och då spelas matchen i Tellushallen.