KPV avgjorde på tilläggstid och vann med 1-0 (0-0)

KPV och FF Jaro drabbade samman i en jämn och oviss kamp, som KPV till slut kunde ta hem efter ett sent mål på tilläggstid.

Tränaren Jimmy Wargh hade tvingats att möblera om i backlinjen efter Guillermo Sotelos avstängning. Frankline Okoye gick in som vänsterback med Marcel Wargh och Johan Brunell som mittbackar och Aron Bjonbäck som vänsterback.

Men backproblemen tog inte slut för FF Jaro. Johan Brunell skadade sig och tvingades i byte redan i den 10:e spelminuten. Och FF Jaro tvingades på nytt möblera om i backlinjen. Okoye gick nu in som mittback medan Adam Widjeskog tog hand om vänsterbacken och inbytte Benjamin Östman gick in på mittfältet.

KPV inledde starkt under de första 15-20 minuterna av matchen. FF Jaro hade svårt att hitta fram med passningar och ta sig förbi KPV:s press. Bl.a. gav Harri Heiermann ett fint inlägg från höger som en KPV-anfallare nästan hann fram på, men bollen gick förbi målet och ut över kortlinjen. KPV:s holländare Marcello Beuker inledde matchen mycket piggt på sin vänsterkant och fick i den 18:e minuten möjlighet att ta ett skott. Vinkeln blev dock aningen snäv och Mykyta Savchenko i Jaroburen kunde knipa bollen.

Så småningom fick FF Jaro bättre fason på spelet och började skapa mer. Det var framförallt Paul Emile Tendeng som kunde styra spelet på mittfältet. I 21:a minuten samspelade Tendeng fint med Severi Kähkönen, men KPV-försvaret hann emellan innan skottläge gavs. I den 26:e minuten spelade Tendeng fram Jim Myrevik, vars skott ändå smet över målet. I den 38:e minuten gav Aron Bjonbäck ett fint inlägg mot Severi Kähkönen inne i straffområdet. Kähkönen fick vara relativt ostörd, men hans nickförsök misslyckades och gick rakt på KPV-keepern Lazarev. Några minuter för pausvilan kom Jaro fram på andra kanten och Jim Myrevik gav ett lågt fint inlägg som gick förbi alla till en framrusande Bjonbäck. Men tyvärr fick han inte riktigt träff på bollen och skottet gick utanför.

Lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

FF Jaro gjorde i pausen ett byte och Tendeng kom ut medan Antonio Hotta kom in.

I den andra halvleken märktes helt tydligt matchens betydelse för båda lagen. Spelet blev ganska tillknäppt och chansfattigt. Ingetdera lagen ville tappa poängen. I den 52:a minuten höll KPV:s målvakt på att bli lite sen i uppspelet och Kähkönen hann nästan emelllan, men situationen slutade ändå i en offsideavblåsning. I den 73:e minuten hettade matchen till en aning när Markus Kronholm för att hindra en kontring tvingades kapa Harri Heiermann, med ett gult kort för Kronholm som följd. I kalabaliken lyckades även Benjamin Östman och Kyle Curinga skaffa sig gula kort.

I den 75:e minuten slog Antonio Hotta en hörna från vänster som Benjamin Östman nickade över. I den 80:e minuten fick KPV en frispark ca 25 meter från målet. frisparken blev farlig men Savchenko kunde fånga bollen just innan en KPV-anfallare hann fram.

FF Jaro fick ännu en farlighet i den 86:e minuten när Bjonbäck hittade Antonio Hotta med ett inlägg vid straffområdeskanten. Hotta lyckades få sin högerfot fri och avlossade ett hårt skott som gick strax utanför målet.

KPV pressade ordentligt i slutminuterna och fick bl.a en hörna som Sebastian Mannström slog. Samuel Uusitalo fick huvudet på bollen men nicken gick över. På tilläggstid fick KPV ännu två fasta situationer i form av inkast från inkastspeceialisten Kyle Curinga. Det första lyckades Jaroförsvaret rensa, men det andra inkastet i den 94:e minuten hamnade hos inhopparen Sampo Rintala, som till slut lyckades få högerfoten fri och få iväg ett skott genom spelarhögen. Savchenko i Jaromålet lyckades få fingertopparna på bollen vid stolproten, men bollen rullade ändå via stolpen in i målet.

När domare blåste sin lutsignal var det alltså KPV som kunde fira en seger med 1-0