Klar Jarovinst i Villmanstrand

FF Jaro tog hem sin första trepoängare i lagets andra seriematch och besegrade PePo från Villmanstrand med 0-3 (0-1)

Tränarduon hade gjort en förändring i startelvan sedan matchen mot JäPS i och med att Adam Widjeskog ersatte Aron Bjonbäck på högerbackspositionen. I och med de långa avstånden reste laget iväg redan igår för att på så vis vara maximalt förberedda och det skulle också visa sig vara ett lyckat drag.

Den första halvleken präglades av ett mycket tillknäppt spel från båda lagen. PePos bästa chans kom genast i inledningen av matchen efter en bakåtnick från Sotelo som blev aningen kort och Savchenko tvingades till en en fin räddning när en av hemmalagets spelare hann emellan. I den 18:e minuten frispelade Markus Kronholm Jim Myrevik inne i strafforådet och Esses gåva till FF Jaro satte in bollen. Tyvärr hade Myrevik hunnit i offside och domaren blåste av. Förutom dessa chanser hade båda lagen endast ett par hörnor och frisparkar som inte ledde till några farligheter. Just när lagen endast väntade på halvtidsavblåsningen från domaren slog FF Jaro till med ett fint anfall på högerkanten. Bushue, Kähkönen och Remesaho samspelade snyggt runt straffområdesgränsen och Remesaho hittade Markus Kronholm centralt. Kronholm drog på ett skott som tog på en försvarare och helt ställde Craig Hill i PePo-målet. Strax efteråt blåste domaren av halvleken och FF Jaro kunde gå till pausvila med resultatet 0-1.

FF Jaro gjorde i paus ett byte och Aron Bjonbäck ersatte Adam Widjeskog. Och det var ett betydligt mera taggat bortalag som kom ut till den andra halvleken. Laget pressade betydligt högre och passningarna började också hitta rätt.  Och redan i den 48:e minuten slog FF Jaro till igen. Kronholm fick bollen på högerkanten och gav ett fint inlägg som Joni Remesaho mötte med en nick. Nicken blev aningen lös, men den var ändå tillräckligt hård för att passera mållinjen och FF Jaro ledde med 0-2.

I den 63:e minuten gjorde Jaro sitt andra byte och Albin Björkskog ersatte Jim Myrevik.  Några minuter senare i den 73:e minuten hittade Joni Remeaho en framrusande Aron Bjonbäck på högerkanten. Bjonbäcks inlägg blev perfekt och Severi Kähkönen kunde glida in bollen i mål och fastställa matchens slutresultat till 0-3. Jaro dominerade den andra halvleken och PePo hade stora svårigheter att ta sig fram över mittfältet mot ett hårt pressande bortalag.

Jaro gjorde ännu tre byten när Antonio Hotta ersatte Joni Remesaho i den 77:e minuten och Krists Gulbis samt Alex Ramsay ersatte Markus Kronholm och Severi Kähkönen.

I och med segern idag steg FF Jaro upp till en andra plats i den aningen haltande tabellen.

Jaros nästa seriematch spelas söndag 8.5 i Ekenäs mot EIF. Innan den matchen reser FF Jaro till Rovaniemi på tisdag 3.5 för match i Finska Cupen mot RoPS.