Kähkönen nickade in Jaros utjämning i slutet

Jaros första match för säsongen, borta mot AC Kajaani, blev händelserik och slutade i siffrorna 2-2 (1-1). Severi Kähkönen utjämnade på nick endast sekunder före slutet av matchen. Matchen överskuggades av Johan Brunells allvarliga skada.

Spelet var rrätt råddigt i inledningen på matchen, och ingetdera laget kunde skapa farliga chanser. En långboll av Johan Brunell nådde Jim Myrevik bakom AC Kajaanis försvarslinje, men Myrevik fick inte bollen med sig i löpningen och siatuationen rann ut i sanden.

Matchens inledningsmål kom i den 20:e minuten och till Jaros förtret stod hemmalaget för målet. Brunells och Jean Mabindas tankar gick i kors och hemmalaget kunde kontra farligt. Det första snabba anfallet klarade Jaro försvaret upp men i den påföljande situationen frispelade Erfan Zeneli Geoffrey Acheampong så att denna kom ensam igenom och ghanesen satte bollen säkert i mål förbi Emil Öhberg och 1-0 till hemmalaget.

Jaro kunde ändå kvittera matchen dryga 10 minuter senare då AC Kajaanis Sharp Räsänen slog en grov felpassning och Jaro kunde snabbt svänga spelet. Markus Kronholms snabba passning gick till Anthony Olusanya som i sin tur hittade Joni Remesaho. Remesaho hade is i magen och passade tillbaka in mitten till Olusanya, som sköt säkert i mål och siffrorna stod 1-1.

Ett par minuter efter kvitteringen så var AC Kajaani nära att gå upp i ledning på nytt. Emil Öhberg räddade fint ett hårt skott som sköts inne i straffområdet. Bollen blev kvar ett par meter från Jaro målet och Oskar Sandström spelade fint bort David Popa från bollen och avvärjde därmed att säkert mål .

Jaros situation förvårades klart ett par minuter före pausvilan då Myrevik för en tackling på mittplanen fick sitt andra gula kort för dagen och Jaro därmed blev decimerat. Myrevik skadade sig också i situationen.

Hemmalaget var igen nära att gå upp i ledning strax efter utvisningen då Remesaho blev fälld på mittfältet men inte fick en frispark, utan AC Kajaani kunde snabbt svänga spelet. Popa slog ett inlägg och Acheampong nickade i ribban och över.

Spelarnas känslor gick heta flera gånger under den första halvleken och vid flera av tillfällena knuffades det från bägge sidor. Matchen stod 1-1 vid pausvilan.

Den andra halvleken inleddes med stor dramatik. Jaro fick en hörna strax efter starten och vid den påföljande situationen kom Johan Brunell åt att skjuta vid straffpunkten men fick en hård smäll i foten.  Domaren blåste för staffspark, men bägge lagens spelare var mera koncentrerade på Brunell som skadade sig svårt vid situationen. Han fick behandling en lång stund och spelet var tvunget att avbrytas då ambulans tillkallades. Jules Samnda fick direkt rött kort för tacklingen. Jaro bytte in Jusa Ihalainen i stället för Brunell.

Spelet fortsatte efter ett avbrott på dryga 20 minuter och till Jaros förtret så räddade AC Kajaanis målvakt Deni Kaksa straffen som slogas av Olusanya.

AC Kajaani fick bollen i mål efter 81 minuters spel, då Popa satte bollen i mål från närhåll. Men linjedomarens offsideflaggning satte stopp för hemmlagets jubel.

Toni Takamäkis ypperliga djupledsboll i den 86:e minuten frispelade Olusanya som kom halft igenom, men Kaksa kunde rädda Olusanyas försök till avslut med en fotparad. Strax därpå bytte Jaro ut Remesaho och in kom Axel Vidjeskog.

Jaro hade möjlighet att gå upp i ledning då 1 minut av tilläggstiden hade spelats. Vid en situation som uppstod efter en frispark kom Severi Kähkönen åt att försöka avsluta 3 meter från målet, men ur ett svårt läge skarvade han förbi.

Då 6 minuter av tilläggstiden hade spelats gick AC Kajaani upp i ledning. Hemmalaget bröt Öhbergs öppning på mittfältet och Acheampong fick iväg ett vasst skott från 20 meter. Öhberg fick handen på bollen men bollen gick via händerna i mål.

Då en kvart av tilläggstiden spelats gjorde Jaro 2 ytterligare byten. In kom Will Inalien och Topi Järvinen i stället för Mabinda och Kronholm.

Det spelades till slut över 25 minuter tilläggstid under vilken hemmalaget spelade klokt och Kajaanaborna kunde långa perioder hålla bollen inom laget samt också skapa några lägen.

Matchen såg ut att sluta i hemmaseger men alldeles i slutet kunde Jaro kvittera fint. Först räddade Kaksa Olusanyas rappa skott till hörna. Jaro slog en kort hörna och Olusanya fick iväg ett inlägg framför målet och Kähkönen kom upp högst på inlägget och nickade bollen strax invid stolproten och rödskjortorna kunde fira kvitteringen.

Efter kvitteringsmålet fortsatte matchen bara ett fåtal sekunder vilket betydde att säsongens inledningsmatch efter många händelser slutade oavgjort 2-2.