Jovovic och Paintsil i huvudrollerna när Jaro vann över TPV

Sasa Jovovic gjorde hela 4 mål i sin debut och Seth Paintsil fyllde på med två mål, när Jaro tog hem en bortavinst i Finska Cupen mot TPV. Slutresultatet skrevs 2-6 (1-3).

Tomi Kärkkäinen hade gjort några ändringar i uppställningen jämfört med matchen mot VPS. William Rosenlöf vaktade idag Jaros målbur. Nya i startelvan var dessutom Johan Brunell, Ilari Antila, Anthony Olusanya samt Sasa Jovovic.

Matchinledning blev bedrövlig för Jaros del när Waltteri Riihimäki med en nick redan i den fjärde minuten kunde föra upp hemmalaget i ledning .

Efter målet tog Jaro tag i kommandot och hemmalagets försvar lyckades aldrig under hela matchen få tag i Jaros Seth Paintsil och Sasa Jovovic. Paintsil var också den som stod för kvitteringen efter femton minuters spel. Paintsil tog sig förbi sin försvarare  och sköt snyggt bollen in i nätmaskorna.

I den 24:e minuten schabblade TPV-försvaret med bollen och Sasa Jovovic kunde göra sitt första mål i Jarodressen och matchen stod 1-2. Pausresultaet 1-3 stod Painsil för efter ett verkligt konststycke i den 36:e minuten.

Jovovic gjorde sedan Jaros matchavgörande fjärde mål när den andra halvleken endast var någon minut gammal. Jovovic avlossade ett skott mot målet och bollen smet relativt lätt in.

I den 56:e minuten rymde  paintsil igen från TPV-försvaret och fälldes inanför straffområdesgränsen. Jovovic njöt av sitt hattrick genom att med en långsam ansats säkert placera bollen förbi målvakten i mål.  Matchen stod redan 1-5 till Jaro.

TPV:s Juho Saarinen kunde snygga till siffrorna en aning tio minuter innan slutsignalen. Rosenlöf räddade de två första försöken, men till slut lyckades Saarinen överlista den unge Jaromålvakten.

Hemmalaget hade efter Saarinens reducering några utmärkta chanser till ytterligare mål, men det var Jovovic som skulle göra matchens sista mål. Den serbiske anfallaren krönte sin fina debut med ett fjärde mål i den 84:e minuten på en kontring. Efter att ha erövrat bollen fick Jaro möjlighet att komma tre man stark mot målvakten. TPV-målvakten Henri Savolainen kunde rädda det första skottet men Jovovic sköt säkert returen i mål. Jaro vann alltså matchen med 2-6.

Jaros första hemmamatch i Finska Cupen spelas om en vecka lördagen 10.2 när Tellushallen gästas av  PKK-U.