Jatro tog en snygg vinst i Vasa

Jaros uppåtgående trend fick en fortsättning när laget tog en stilren vinst i Finska Cupen mot VPS. Severi Kähkönen och Jim Myrevik stod för Jaros mål och slutresultatet fastställdes till 0-2 (0-1).

Jaro inledde matchen med exakt samma laguppställning som mot AC Oulu senaste vecka. Jaros nyförvärv, Toró, inledde alltså på bänken.

Matcjhen inleddes aningen tråkigt när  Jusa Ihalainen skadades redan efter några minuters spel i en sammanstötning på mittfältet. Ihalainen plåstrades om en stund ute på planen men han kunde inte fortsätta miatchen. In i stället för Ihalainen kom Aron Bjonbäck som tog över högerbackspositionen medan Jean Mabinda flyttade över till vänsterkanten.

Det var situationsfattiga första 25 minuter i matchen och varkendera lagen kunde skapa några egentliga farligheter, men efter det började saker och ting hända. VPS var först  nära att gå upp i en ledning i 25 minuten, när Emil Öhberg inte lyckades hålla i bollen efter Steven Morriseys skott och Momodou Sarr hann först på returen. Sarr såg ut att enkelt kunna fösa in bollen i tomt mål men Öhberg tänjde sig och gjorde en jätteräddning.

Efter en halvtimmes spel kunder VPS starta ett snabbt anfall som avslutades med att Sebastian Strandvall gav ett precist inlägg mot Morrissey men jamaicanen nickade över ur ett friläge.

Jaro kunde så småningom ta sig ur det fina grepp som VPS hade i matchen. Jaros första farlighet kom när Axel Vidjeskog fälldes alldeles utanför straffområdet. Johan Brunell sköt dock frisparken över. Till slut gick rödtröjorna upp i en 0-1 ledning i den 38:e minuten. Jaro byggde upp ett anfall ute på vänsterkanten och Anthony Olusanya gav ett fint inlägg. Severi Kähkönen gick starkt in i situationen och kom också högst upp och kunde nicka in bollen i mål.

VPS fick ännu innan pausvilan en fin chans att  utjämna. Samu Alanko avancerade på högerkanten och passade snett bakåt till Valtteri Lehtonen. Marcel Wargh blockade skottet men boll studsade direkt till Morrisey, som sköt direkt på wolley. Men även denna gång gick bollen över ribban.

På tilläggstid i den första halvleken fick Vidjeskog en utmärkt chans att utöka Jaros ledning. En fantastisk crossboll ut på vänsterkanten av Brunell nådde  Olusanya som fick vänsterfoten fri och passade in framför mål till Vidjeskog. Hans skott från några meters håll stannade dock på en försvarare.

Lagen gick till pausvila men Jaro i en 0-1 ledning.

Matchen fick i den 54:e minuten en ny vändning när Morrisey drog på sig ett direkt rött kort för en förseeles utanför spelet. Strax efteråt gjorde Jaro sitt andra byte när Toró kom in i stället för Alex Ramsay.

Strax efteråt kunde Jaro gå upp i en tvåmålsledning. Jim Myrevik skaffade laget en frispark från ca 25 meter. Vidjeskogs hårda skott träffade den bortre stolpen och Myrevik hade en lätt uppgift att fösa in returen i mål från ett par meters håll och Jaro ledde matchen med 0-2.

I den 69:e minuten var Vidjeskog nära att föra upp Jaro i en tremålsledning, när han fick möjlighet att inne i straffområdet avfyra ett skott mot det över krysset, men Rasmus Leislahti tänjde sig och gjorde en fin räddning till en hörna.

Med en man mer på planen kunde Jaro föra matchen och även om VPS emellanåt hade ett visst övertag i bollinnehav så hade Jaro inga svårigheter med hemmalagets anfall. Även Toró kom ett antal gånger till att visa sin skicklighet och han visade upp ett antal tillfällen när han med boll kunde ta laget ur motståndarnas press.Toró var också nära att göra sitt första mål när han blev frispelad men han lyckades inte få bollen förbi Leislahti.

Matchen slutade med en Jaroseger med siffrorna 0-2. Jaro kunde alltså avsluta årets cupspel med en vinst. Jaros nästa match spelas lördagen 7.3 när Vasa IFK kommer till Tellushallen för en träningsmatch.