Jarovinst efter målfyrverkeri

Sju magiska minuter gav Jaro tre poäng mot Ekenäs IF

Jaro kom till matchen mot Ekenäs IF med ett facit på noll vinster på de senaste sju matcherna och det syntes i matchinledningen att det rödklädda hemmalaget var väldigt sugna på en trepoängare och tempot var inledningsvis högt. Ekenäs fick ändå den första riktiga chansen då man efter några minuter snodde åt sig bollen på Jaros planhalva. Efter att bollen rullat runt hemmastraffområdet under en tid så lyckades Jaro ändå rensa.

Jaros första chans kom då Severi Kähkönen avancerade via kanten och slog ett lågt inlägg mot Joni Remesaho. Remesaho fick ändå inte fason på bollen och Jahir Barraza lyckades heller inte han sno åt sig andra bollen.

De inledande minuterna kan betecknas som väldigt jämna och de dominerades av felpassningar från båda lagen. De flesta farligheter som Jaro lyckades skapa så kom via den högra kanten. Så var även fallet i den 12 minuten då Joni Remesaho tog sig förbi en Ekenäsförsvarare och sparkade in bollen mot en mötande Barraza. Mexikanen fick ändå inte fullt ut kontroll på sitt avslut och det gick strax förbi målet.

I den 19 minuten skapade Ekenäs en riktig drömchans. En lurig chipp från 20 meter nådde Donald Bende och han vände kyligt bort en rusande Jaroförsvarare. Ekenäsbänken hann nästan resa sig för att börja fira, men Bendes avslut gick ändå tätt förbi stolpen.

I den 40 minuten överraskade Luis Robles inlägg båda lagen, men varken Joni Remesaho eller Jahir Barraza nådde bollen som rullade ut över kortlinjen. Robles inlägg var ett av de få farliga inslagen i den första halvlekens avslutande halva. Efter en temporik inledningen så blev båda lagen lite mer avvaktande och ingetdera av lagen lyckades skapa några superchanser.

Lagen gick till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Den andra halvleken inleddes händelserikt. Först fick Simon Lindholm testa skott från elva meter efter en dålig passning av Darvin Chavez. Skottet räddades ändå ut till hörna av Ville Seppä i Jaromålet. Den efterfäljande hörnan rensades ändå bort av Jaroförsvaret och Barraza var först på andra bollen. Barraza lyckades genast slå en fenomenal passning till Severi Kähkönen som kom ensam med Mehdi i Ekenäsmålet. Mehdi räddade bollen i det första läget, men Kähkönen var även först på returen och stötte in matchens första mål.

Om slutet på den första halvleken inte var den mest publikvänliga så kan man inte säga detsamma om inledningen av den andra. Fyra minuter efter öppningsmålet så var det dags igen. Fyra minuter efter ledningsmålet så var det dags för ytterligare ett Jaromål. Darvin Chavez fälldes strax utanför Ekenäs straffområde och Johan Brunell stegade upp och placerade in den efterföljande frisparken.

Ekenäs hann knappt röra bollen innan det var dags för ytterligare ett Jaromål. Remesaho avancerade på den högra kanten och slängde iväg ett fint inlägg som möttes av Luis Robles skalle. Robles nick var välplacerad och Ekenäsmålvakten kunde bara stå bredvid och titta på när bollen återigen gick in i nätmaskorna. 3-0 till hemmalaget.

Efter de Jaros inledande målfyrverkeri så mattades matchen av, men i den 73 matchminuten var det dock nära ytterligare ett hemmamål. Darvin Chavez inlägg nådde landsmannen Jahir Barraza som var helt fri med Ekenäsmålvakten som ändå lyckades göra sig stor och rädda skottet.

En missad spark efter 82 spelade minuter höll på att kosta Jaro ett baklängesmål. Mittbacken Benga hade lyfts upp av Ekenäs och han kom ensam mot Ville Seppo. Seppo stod ändå för en fin utrusning och Jaromålet fredades än en gång.

Ekenäs var ingalunda ofarliga i den andra halvleken. Yttern Aleksi Ollilla skapade flertalet gånger oreda framför Jaromålet, men han lyckades ändå inte få bollen in i mål. Så var även fallet i den 88 minuten då ytterns skott i gick sidonätet.

På tilläggstid hade Ekenäs en boll i ribban efter att samme Ollilla kommit till ett bra skottläge. Närmare än så kom bortalaget ändå inte ett mål och när domaren Toni Pohjoismäki visslade för slutsignal så stod det 3-0 på resultattavlan.