Jaroseger i träningsmatchen mot JBK

Jaro tog en seger i lördagens träningsmatch mot JBK med siffrorna 2-0 (1-0). Jaros målskytttar var Macauley Chrisantus och Markus Kronholm.

För första gången denna säsong återfanns Johan Brunell, Juuso Aalto och Macauley Christanus i öppningselvan. Jaro inledde precis som i den föregående matchen med en trebackslinje.

Inledningen på matchen var jämn och ingetdera lagen skapade några verkliga farligheter.

Tuomas Lähdesmäki, som i början av matchen spelade ytterback, fick ändå två möjligheter att avsluta. Först sköt han snyggt på wolley efter en hörna men bollen hamnade ovanpå målburen. Lite senare hittade Patrick Byskata Lähdesmäki med en passning och denne kom halvvägs fri, men skottet med vänsterfoten misslyckades.

JBK:s bästa chans fick Albin Björkskog, men hans avslut inne i straffområdet hamnade tyvärr i sidonätet på målburen.

Första halvlekens enda mål kom i den 34:e minuten. Jaro bröt ett uppspel på mittfältet och Toró spelade ut bollen till Samuel Haglund. Haglund frispelade Chrisantus med en fin passning och denne rundade målvakten och satte bollen i tomt mål.

Jaro var det lag som höll mera boll under den första halvleken men i anfallsspelet finns fortsättningsvis att förbättra för att hitta en gemensam melodi.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 1-0 ledning.

Matchbilden förblev den samma under den andra halvleken. Jaro försökte bygga upp spelet via försvaret men utan att skapa några större farligheter.

Det var i stället JBK som stod för den första farligheten i den andra halvleken. Efter ungefär tio minuters spel fick Joakim Häggblom fritt nicka på en hörna, men Topi Valtonen kunde snyggt rädda.

I den 65:e minuten skapade Jaro sin första farlighet i den andra halvleken. Markus Kronholm frispelade delvis Chrisantus, men hans skott ur liten vinkel stoppades av målvakten.

Under den andra halvleken gjorde lagen ett flertal byten men siffrorna förblev jämna ända till slutet. Även Jim Myrevik var tillbaka efter sin skada och spelade de sista tjugo minuterna.

Fem minuter innan slutsignalen drog Alex Ramsay på ett hårt skott, men bollen tog i överliggaren och studsade in i nätet bakom mål.

Matchens slutresultat spikades ett par minuter innan slutet. Gulbis gav en fin passning in bakom försvarslinjen till Ramsay, som ännu hade tålamodet att passa Kronholm och Maku fick en lätt uppgift att lägga in bollen i nästan tomt mål.

Kronholms mål blev det sista som hände i matchen och även denna vecka slutade Jaros match med en 2-0 vinst.