Jaro vann stort över JBK

Jaro gjorde tre mål i vardera halvlek och tog en klar seger över JBK med siffrorna 6-1 (3-1).

Kristian Heames hade lånat ut spelare till JBK och för de svarttröjade spelade i den första halvleken Jarospelarna Joakim Häggblom, Oskar Sandström, Seth Paintsil  och Brock Messenger. Dessutom saknade Jaro i uppställningen Thomas Kula, Adam Vidjeskog  och Giorgos Katidis.

Inledningen av matchen var jämn och ingetdera laget lyckades skapa några farligare chanser. JBK lyckades få in bollen i mål efter en hörna men Joakim Häggblom stod i offside i situationen.

Under den sista kvarten av en första halvleken ökade Jaro på trycket och skapade flera målchanser och då började även målen trilla in.

Christian Eissele var mycket nära att föra upp Jaro i ledningen i den 29:e minuten när han på ett inlägg av Kevin Peth drog till direkt på wolley men bollen smet aningen förbi.

Matchens första mål kom i den 32:a minuten. En fin crossboll från Chantzopoulos hittade Papa Niang ute till höger och Niang hittade Joni Remesaho inne i straffområdet. Remesaho vann duellen med Sandstöm och kunde säkert lägga in bollen i nät.

Ögonblicket senare vann Larsson  en nickduell på mittplanen och Eissele kunde sprinta iväg mot målet. Eissele fick vänsterfoten fri och sköt men Patrik Häggblom i JBK-målet räddade snyggt.

Endast en minut senare gav Walter Moore ett inlägg längs marken som Remesaho sköt i stolpen.

I den 39:e minuten byggde Jaro upp ett snyggt anfall. Bino Bamba öppnade på mittfältet till Larsson, som skarvade vidare till Eissele. Eissele passade snabbt in mellan mittbackarna och frispelade Remesaho, vars skott ändå smet förbi.

Men i nästa anfall nätade Jaro igen. En fin passning från Kronholm gav Niang möjlighet att avancera ute på kanten och Niangs precisa passning in framför mål hittade Larsson som sköt bollen i mål.

Matchens tredje mål kom i den 44:e minuten när Patrik Häggblom gjorde ett misstag med bollen och Niang fick möjlighet att sätta bollen i tomt mål.

JBK reducerade ändå matchen strax innan halvtid när Brock Messenger kunde nicka in en hörna från Anton Kass.

Inför den andra halvleken bytte Joakim Häggblom och Brock Messenger till Jaros speltröja och kom in på plan i Jaros elva. Joni Remesaho och Kevin Peth kom i byte. Dessutom ersatte Johannes Ström  Öhberg i målet.

Jaro gjorde matchens fjärde mål när det hade gått  ca fem minuter av den andra halvleken. Eissele gav en precis passning in framför mål och Häggblom hade en enkel uppgift att lägga bollen i mål från ett par meters håll. Det femte målet kom i den 59:e minuten när Eissele snyggt frispelade Larsson och denne snyggt gjorde mål.

Kevin Larsson fullbordade sitt hattrick när matchen spelats 78 minuter. Niang kom halvägs fri utan att hitta någon skottmöjlighet. Däremot passade Niang snett bakåt till Larsson som sköt bollen längs marken in i nätmaskorna. 6-1 blev också matchens slutresultat.

Kristian Heames hittade både positiva och negativa saken i matchen.

– Vi fick till ett par riktigt fina kombinationer som jag är nöjd med. Christian Eissele spelade i den andra halvleken som offensiv mittfältare. Det var ett ntressant experiment och han gjorde mycket väl ifrån sig. Däremot var våra passningar igen aningen för dåliga, summerade Heames matchen.