Jaro vann stort över JBK

FF Jaro inledde säsongen med att göra åtta mål, när rödtröjorna vann över JBK med 0-8 (0-3).

Matchens första mål lät inte vänta länge på sig utan det kom redan i den 5:e minuten efter en Jarohörna. JBK kom åt at brytaen hörna slagen av Walter Moore, men Jaakko Alasuutari fick tag på returen och från ett läge utanför straffområdet sköt han snyggt bollen med vänsterforten precis under ribban och ställningen var 0-1.

Jaros andra mål kom i den 14:e minuten och även det kom efter en hörna. Denna gång fick JBK bort bollen längre men rödtröjorna spelade bollen tillbaka ut på kanten. Moore passade vidare till Jim Myrevik som från kortlinjen levererade bollen in i straffområdet. Denisov passade med en beröring bollen snett bakåt till Olusanya, som säkert sköt in bollen vid den vänstra stolpen och Jaro ledde 0-2.

Jaros tredje mål nickade Jim Myrevik in efter att i lugn och ro fått placera inlägget från Olusanya förbi valtonen. Målet kom i den 22:a spelminuten.

Första halvleken var helt och hållet Jarodominerad och rödtröjorna hade ytterligare några chanser att utöka ledningen men saldot i den första halvleken stannade vid tre mål.

Även JBK hade ett par fina chanser men Emil Öhberg visade att formen är där den ska vara. Närmast en reducering kom Antonio Hotta som kunde skjuta från bra läge ett par minuter före pasuvilan men Öhberg räddade fint i det nedre hörnet.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 0-3 ledning.

Jaro slog in sitt fjärde mål genast i inledningen av den andra halvleken. Rödtröjorna fick en frispark alldeles utanför straffområdet och Denisov sköt snyggt med vänsterfoten över muren och utom räckhåll för Valtonen.

Mera blev det ett par minuter senare när Kevin Lamidi, som jobbade över ett stort område i matchen, bröt ett uppspel från JBK och inbytte Joni Remesaho blev frispelad och snyggt avslutade till 0-5.

Efter en timmes spel var JBK nära ett mål när Antti Palohuhta sköt i ribban efter ett lågt inlägg. Returen hamnade hos Jaro och Alasuutari skickade iväg Denisov med en fin, lång passning. Den ryske anfallaren kom fri, tog sig förbi Valtonen och placerad in bollen i tomt mål till 0-6.

Jaros sjunde mål kom i den 678:e minuten när Olusanya vid den främre stolpen nickade in ett inlägg från Remesaho.

Remesaho kom åt att göra sitt andra mål för kvällen i den 82:a minuten när han på en fin passning av Vidjeskog fastställde slutresultatet till 0-8.

Remesahos mål blev alltså matchens sista och årets första match slutade i en Jaroseger med 0-8. Jaro spelar sin nästa träningsmatch lördagen 19.1 kl 15.15 när SJK kommer till Tellushallen.