Jaro vann säsongens sista match

Jaro var det lag som ville mera när laget mötte VPS i ett sista Österbottniskt derby för säsongen. Jaro vann matchen efter ett sent vinstmål av Tyler Reid.

Båda lagen kom till match med i det närmaste ordinarie laguppställningar. I Jaro saknades Patrick Byskata och han ersattes av Samuel Uusitalo i trebackslinjen.

Den första halvleken präglades av noggrannt försvarsarbete från båda lagen. Jaro var ändå det laget som skapade mest och laget var betydligt aggressivare i närkamperna.

I den 10:e minuten fick Jaro en frispark nära kortlinjen alldeles utanför straffområdeslinjen. Sotelos frispark tog ändå i muren och chansen rann ut i sanden. I den 13:e minuten kontrade Jaro snabbt på vänsterkanten via Myrevik. Myrevik hittade Streng inne i straffområdet men Strengs skott blev svagt och gick utanför den bortre stolpen. I den 15:e minuten fick VPS sin första egentliga chans. Sebastian Strandvall slog en frispark in framför Jaros mål och bollen nickades mot Jaromålet. Thomas Olsen hade ändå inga problem att tippa bollen över ribban till en resultatlös hörna.

Sedan följde en period med ett bra tryck från bortalaget som resulterade i flera halvchanser. I den 18:e minuten spelade en pigg Haglund in bollen i straffområdet till Streng som tyvärr inte lyckades få tag på bollen utan Tuomas Pöyhönen i VPS-målet kunde ta hand om den. Jaro fortsatte ändå att trycka på och bl.a. Sotelo fick till ett fint inlägg som VPS.försvaret dock kunde rensa bort.

I den 25:e minuten tvingades Jeremiah Streng lämna planen efter att tidigare under matchen ha fått en smäll och in i stället kom Joni Remesaho.

Jaro fortsatte att vara det offensivare laget och i den 30:e minuten speladeTyler Reid snyggt in till Myrevik inne i straffområdet. Myrevik passade vidare in mot mitten till en framrusande Sotelo, men situationen blåstes av för offside. Jaro fortsatte trycka på och Markus Kronholm fick möjlighet att skjuta, men bollen gick via en försvarare ut till hörna. Hörnan från Sotelo skapade litet kalabalik framför VPS-målvakten och Myrevik fick en chans att skjuta, men igen en gång hann en försvarare emellan och bollen gick ut till en ny resultatlös hörna.

Slutet på halvleken blev sedan mer eller mindre ett ställningskrig. Bästa chansen fick hemmalaget när Pahkasalo stal bollen från Remesaho och fick en skottchans, men bollen gick högt över Olsens mål.

Lagen gick till pausvila med ställningen 0-0, vilket till stor del motsvarade händelserna ute på plan.

Jaro inledde även den andra halvleken piggt. Först tog sig Ramsay förbi Moses vid kortlinjen, men Moses hann reparera sitt misstag och kunde avvärja. Någon minut senare var det Remesahos tur att ta sig förbi både Strandvall och Moses på vänsterkanten. Remesaho hittade Ramsay vid straffområdeskanten, men hans skott blev svagt och gick rakt på målvakten Pöyhönen. Några minuter senare i den 56:e spelminuten tog sig en pigg Tyler Reid fram och gav en genomskärande passning till Haglund inne i boxen. Tyvärr fick Haglund en dålig första beröring och bollen smet ut över kortlinjen. I den 58:e minuten tog VPS ett snabbt inkast och Jääskä blev fri inne i straffområdet. Till all lycka för Jaro hann Brunell täcka ut Jääskäs skott till en hörna.

Någon minut senare tog sig VPS snabbt fram i en kontring och Steven Morrissey kom ända ner till Jaros kortlinje varifrån han passade snett bakåt till inhopparen Luqman Kassim. Kassims styrning från 5 meter gick dock högt över.

I den 65:e minuten gjorde Jaro ett dubbelbyte när Albin Björkskog ersatte Samuel Haglund och Benjamin Östman ersatte Alex Ramsay. Efter det blev matchen mestadels en kamp på mittfältet och först i den 74:e minuten lyckades VPS få till en farlighet. Morrissey fick möjlighet att nicka på ett inlägg från högerkanten men Thomas Olsen hade inga större problem att rädda.

Jaros sista byte kom i den 79:e minuten när Toró kom ut och Marcel Wargh in.

Ett inlägg från Sotelo rensades till en hörna i den 81:a minuten.  VPS kunde direkt efter hörnan kontra och Samba Sillah hittade Kassim med en fin passning över mittlinjen. Samuel Uusitalo hann dock i allra sista stund få en fot på bollen, som gick ut till en dubbelhörna för VPS. På den andra hörnan fick Pahkasalo möjlighet att skjuta men skottet gick över.

I den 86:e minuten fick VPS sin bästa chans i halvleken, när Aleksi Pahkasalo fick möjlighet att skjuta strax utanför straffområdet och Thomas Olsen i Jaromålet tvingades till en mycket kvalificerad räddning. Strax efteråt tvingades kollegan i VPS-målet Tuomas Pöyhönen till en nästan lika fin räddning, när Albin Björkskog efter ett fint Jaroanfall fick möjlighet att skjuta från straffpunkten. Pöyhönens räddning gav Jaro en hörna som Joni Remesaho gick för att ta. Hörnan blev bra och en helt fri Tyler Reid kunde nicka in bollen i den 88:e minuten och Jaro gick upp i en 0-1 ledning.

Resten av matchen blev sedan en viljornas kamp, men Jaro kunde hålla undan och vinna säsongens sista match och derby med siffrorna 0-1.