Jaro vann i Kajana

FF Jaro vann på lördagen mot AC Kajaani med 1- 2 ( 0 – 1 ). Jaros mål gjordes av Jahir Barraza i första halvleken och Jonas Emet i slutet av den andra halvleken. Efter vinsten fortsätter FF Jaro på tredje plats i tabellen när två tredjedelar av serien är spelad.

Jaro hade gjort en förändring i laguppställningen när Anthony Dafaa kom in på mittfältet istället för den febersjuka Severi Kähkönen. Därmed flyttade Jonas Emet högre upp. Matchen började fartfyllt och framför allt Barraza var mycket inblandad i Jaros anfall. När matchen hade spelats 11 minuter tvingade han AC Kajaanis målvakt att göra en paradräddning i krysset och endast några minuter senare gjorde Barraza 0 – 1 på en hörnsituation. Även om Jaro skapade bra anfall, kom också AC Kajaani på farliga anfall och laget fick ett par frisparkar från bra lägen. Under första halvtimmen var det mera fart än organiserat spel men efter det lugnade det ner sig och Jaros spel flöt bättre och lugnare. I slutet av halvleken slapp Barraza ännu att försöka göra mål från bra läge på Joni Remesaho fina inlägg men den här gången gick skottet förbi målet.

I andra halvleken bytte AC Kajaani in mera kraft I anfallet när Michael Ibiyomi kom in på plan. AC Kajaani började starkt och skapade några halvchanser men Jaros försvar höll bra ihop. Efter en timmes spel kunde Jaro kontrollera spelet bra förutom en farlig frispark av AC Kajaani i den 76 minuten. Jaro hade gjort sitt första byte i den 73 minuten när Axel Vidjeskog kom in istället för Anthony Olusanya. Jaro gjord sitt andra byte i den 86 minuten när Joni Remesaho kom ut och ersättes Papa Niang

Under de sista 10 minuterna hände det ännu mycket. Jaros målvakt Ville Seppä räddade fint AC Kajaanis friläge och några minuter senare passade Barraza till Johan Brunell som snyggt kommit upp och hade fritt fram till målet. Brunell fälldes och Emet sköt säkert in straffen vid det vänstra hörnet till 0 – 2 när det var spelat 90 minuter. På samma gång gjorde Jaro ännu sitt sista spelarbyte när Dafaa kom ut och Walter Moore kom in. Matchen var spelad 94 minuter när AC Kajaanis Thiago Trindade lite överraskande reducerade till 1 – 2 på en snygg nick. Efter detta spelades det ännu flera minuter och vid 97 minuter blåste domaren i visselpipan för sista gången och matchen slutade med seger 1 – 2 för Jaro. I Jaro premierades Seppä, Brunell och Emet.

Chefstränare Niklas Käcko:
– Matchen var precis så svår som vi väntade. Jag tycker vi spelade enligt plan och det kändes som om vi hade kontroll över matchen under största delen av både första och andra halvlek. Vi orsakade  lite för mycket frisparka på vår egen planhalva och från dem fick motståndarna sina chanser. AC Kajaani spelar rätlinjigt och är alltid oberäkneliga och svåra att spela mot. Jag är nöjd med matchen och härifrån är det bra att fortsätta mot nästa lördags hemmamatch mot EIF.

Jaros nästa match spelas på Centralplan i Jakobstad på lördagen den 17.08. kl. 17:00 och motståndare då är EIF från Ekenäs.